Tudengite protestid ähvardavad rikkuda vormel-1 Kanada GP

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montreali ringrada.
Montreali ringrada. Foto: SCANPIX

Eeloleval nädalavahetusel Montrealis sõidetava vormel-1 Kanada GP korraldajatele põhjustavad peavalu protestivad Kanada tudengid, kelle tõttu tuleb etapi läbiviimisel teha mitmeid muudatusi.

Üliõpilased ja Quebeci omavalitsus vaidlevad pikemat aega õppemaksude suuruse üle ning tudengid on juba 16 nädalat streikinud. Viimase kuu aja jooksul on Montreali peatänavatel toimunud öised protestimarsid ja sel nädalal andis suurim üliõpilasorganisatsioon mõista, et endale tähelepanu tõmbamiseks kavatsetakse kasutada ka vormel-1 etappi.

Ühe ettevõtmisena ärgitatakse tudengeid pühapäevasel võistluspäeval sõitma ainsal metrooliinil, millel on peatus Notre-Dame’i saarel, kus asub ringrada. Protesti alguskellaajaks on määratud 10.30, sest just sel ajal liigub saarele enamik publikust. Koguni 90% etapi vaatajatest kasutab rajale jõudmiseks metrood.

Samuti olid korraldajad sunnitud ära jätma traditsioonilise rahvale mõeldud neljapäeva, kus inimestel on võimalik boksiteel vabalt ringi liikuda ja boksis autode kallal töötavate meeskonnaliikmetega juttu ajada. «Langetasime selle otsuse lõpuks raske südamega,» vahendab ESPN etapi promootori Francois Dumontier’ sõnu. «Kuid mitmeid viimasel ajal tehtud avalikke ähvardusi silmas pidades ei saanud me avatud uste päevaga kaasnevaid teatavaid riske võtta. Sellises olukorras oli ainus võimalus avatud uste päev ära jätta,» kahetses ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles