Olümpiavõitja oli sunnitud 20-aastasena karjääri lõpetama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shawn Johnson.
Shawn Johnson. Foto: SCANPIX

USA riistvõimleja Shawn Johnson, kes võitis Pekingi olümpiamängudel ühe kuldmedali ja kolm hõbedat, oli sunnitud põlvetraumade tõttu vaid 20-aastasena sportlaskarjäärile joone alla tõmbama.

«Südames tahan endiselt Londoni olümpial USA koondist aidata, ent kahjuks ei pea mu vasak põlv enam pingele vastu,» ütles Johnson oma avalduses. «Mu ainus võimalus on väärikalt tippspordist loobuda  ja tänada kõiki, kes on mind karjääri jooksul toetanud. Ma ei suutnud end lihtsalt rohkem sundida – põlv ei luba mul füüsiliselt jätkata.»

Johnson teatas oma loobumisest enne neljapäeval algavaid riigi meistrivõistlusi ja kolme nädala pärast toimuvaid USA koondise katsevõistlusi, kus selgitatakse viis Londonisse sõitjat. «Mulle tundus, et praegu on õige hetk. Tahtsin, et tähelepanu koonduks neile, kes olümpiale lähevad,» põhjendas ta.

Pekingis poomiharjutuses olümpiavõitjaks kroonitud Johnson vigastas põlve esimest korda 2010. aastal suusatades. Lisaks olümpiamedalitele on ta kolmekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles