Manchester United ostis jaapanlasest poolkaitsja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinji Kagawa Dortmundi Borussia särgis
Shinji Kagawa Dortmundi Borussia särgis Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli meistriliiga tänavu teise kohaga lõpetanud Manchester United teatas, et on jõudnud Dortmundi Borussiaga kokkuleppele jaapanlasest poolkaitsja Shinji Kagawa ostus.

United loodab 23-aastase Kagawa abil lappida poolkaitseliini, mida vaevasid viimasel hooajal mitmed vigastused. Klubi on jõudnud lepingutingimustes kokkuleppele nii mängija enda kui ka tema eelmise koduklubi Dortmundiga, vormistada jääb veel meditsiiniline ülevaatus ja tööluba. Sellega loodetakse Unitedi kodulehe teatel ühele poole saada juuni lõpuks.

Briti allikate hinnangul on üleminekutasuks 12 miljonit naela, mis võib lisatingimuste täitumisel kerkida 18 miljoni naelani. Dortmundi Borussia teenib Kagawa pealt nii või teisiti kopsaka vaheltkasu, sest kaks aastat tagasi siirdus jaapanlane Cerezo Osakast Saksamaale vaid 350 000 euro eest.

Viimasel hooajal lõi Kagawa Borussia eest 43 mängus 17 väravat ja andis 13 väravasöötu. Jaapani koondises on ta kirja saanud 31 mängu ja 10 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles