Dauphine'i tuuri teine etapp Morenole, Taaramäe 36.

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Grand Prix 2012. Pildil Rein Taaramäe.
Tartu Grand Prix 2012. Pildil Rein Taaramäe. Foto: Margus Ansu

Prantsusmaal jätkuva kõrgetasemelise mitmepäevasõidu Criterium du Dauphine täna sõidetud künkliku 2. etapi võitis 44 mehe grupifinishis hispaanlane Daniel Moreno (Katjusha). Rein Taaramäe (Cofidis) lõpetas sõidu samuti peagrupis.

Kohe etapi esimesel tõusul põgenes peagrupist neli meest, kelle seas ka Cofidise mägironija David Moncoutie. Nelikul väga suurt vahet sisse sõita ei lastud, liidrisärgis sõitnud Bradley Wigginsi meeskond Team Sky hoidis jooksikuid pidevalt püüdmisulatuses. Umbes 6km enne finishit saidki kõik jooksikud püütu, kirjutab rattaprofid.ee.

Finishisirgel oli teravama jalaga Moreno. Teise koha sai Julien Simon (Saur-Sojasun) ning kolmas oli Tony Gallopin (Radioshack-Nissan). Taaramäe sai kirja 36. koha.

Kokkuvõttes esikolmikus muutusi ei toimunud. Liidrina jätkab Wiggins, austraallane Cadel Evans (BMC) kaotab talle sekundiga ning ukrainlane Andriy Grivko (Astana) on kolmandal kohal. Taaramäe tõusis esialgsetel andmetel 22. kohale (+0.15). Noorte ratturite arvestuses on ta Gallopini järel teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles