Treenerita jäänud Iljuštšenkot hakkab abistama Gaspar Epro

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Mihkel Maripuu

Eesti parim naiskergejõustiklane Anna Iljuštšenko jätkab Helsingi EMiks ja Londoni olümpiaks valmistumist Gaspar Epro ja Harry Lembergi abil. «Päris üksinda ei saa ma hakkama – keegi peab hüppeid filmima ja pärast koos minuga tehnikat analüüsima,» nentis Iljuštšenko.



Möödunud teisipäeval lahkus meie hulgast Iljuštšenko kauaaegne treener Martin Kutman. Koos töötades olid nad kruvinud Eesti rekordi 1.96ni ja see tase võimaldas hüpata MMi lõppvõistlusel. Pärast kurba sündmust pidi Iljuštšenko leidma võimaluse, kuidas eelolevateks suurvõistlusteks valmistuda.

«Helsingi EMini olid meil plaanid juba tehtud, ent edasise suhtes pean Harry ja Gaspariga nõu,» rääkis Iljuštšenko. «Soovin, et Gaspar Epro tuleks minuga ka Helsingisse ja Londonisse. Põhimõtteliselt suudan ma ka ise oma hüpet korrigeerida, kuid ikkagi on vaja, et keegi kõrvalt vaataks ja aitaks. Oleme ennegi koos töötanud, ta filmis juba varem minu treeninguid.»

Iljuštšenko soovis homme võistelda Teemantliiga jõuproovil Oslos, kuid tänavu 1.90 ületanud ja maailma hooaja edetabelis 26.–31. kohta jagav hüppaja ei mahtunud stardinimekirja. «Puhkasin spetsiaalselt, et selleks võistluseks valmistuda. Kahju, et mul ei õnnestu seal hüpata,» lausus ta. «Nüüd pean asendama selle treeningul võistluse imiteerimisega. Mingit muud varianti pole.»

Tegelikult oleks Iljuštšenkol põhimõtteliselt võimalik võistelda nädala lõpus Balti matšil Valmieras, kuid üks varem planeeritud koolitus ei võimalda tal sellel jõuproovil osaleda. Teisi võimalusi ei kavatse ta aga enam otsida.

«EMiks valmistumisel kasutame mulluseid plaane – me pole siin ise nii targad, et mõelda välja täiesti uus ettevalmistuskava,» selgitas Iljuštšenko. «Seepärast ei saa me võistlemise aega suvaliselt liigutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles