Suurbritannia kergejõustiklased peavad olümpial hümni sõnu teadma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia lipp kõrvuti Kreeka ja olümpiamängude lipuga.
Suurbritannia lipp kõrvuti Kreeka ja olümpiamängude lipuga. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kergejõustikukoondise peatreeneri Charles van Commenee´ sõnul peavad koondislased Londoni mängudel hümni sõnu teadma.

«Sportlased, kes veel sõnu ei tea, peavad need enne olümpiamängude algust ära õppima,» ütles van Commenee BBC Spordile. «Ja kui ei õpi, siis keegi võtab selle teema üles.»

Sellega püütakse vältida levinud arvamust, et britid on «tundetud ja külmad» inimesed ning lahendada veel teinegi probleem. Nimelt on varem juhtunud, et teistes riikides üles kasvanud, ent olümpial Suurbritanniat esindavad atleedid ei oska või ei soovi hümni kaasa laulda.

«Kindlasti peavad sõnu teadma tuntumad sportlased, kes suurema meediatähelepanu all on. Nende puhul veendun selles isiklikult,» ütles van Commenee.

«Olümpiamängudel tulevad niisugused teemad tihti esile ja lisaks tõsistele probleemidele pean ka selliste asjadega tegelema,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles