Saksamaa jalgpallurite hea elu: õlu, suits ja seks on lubatud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joachim Löwil on seoses Schweinsteigeri konditsiooniga mõtlemisainet.
Joachim Löwil on seoses Schweinsteigeri konditsiooniga mõtlemisainet. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise peatreener Joachim Löw teatas, et annab oma mängijatele EM-finaalturniiril peaaegu täiesti vabad käed ega hakka neid käskude-keeldudega piirama. See tähendab, et mängijad võivad soovi korral alkoholi juua, suitsetada ja ka armurõõme nautida.

Esmaspäeval Poolas Gdanskis asuvasse treeningbaasi saabunud sakslased võivad seal viibides tarvitada alkoholi, ehkki mõõdukalt – üks õlu või veiniklaas enne magamaminekut. Samas ei kavatse Löw tühjendada hotellide minibaare, nagu enamikul koondistel tavaks. Ka on mängijatel lubatud soovi korral suitsu teha, ehkki praegustest koondislastest on see ainsana vahel harjumuseks väravavahil Tim Wiesel. «Ma ei kavatse kedagi takistada, ehkki mul on palve, et lõunasöögi ja koosviibimiste ajal ei suitsetataks,» märkis Löw ajalehele Bild.

Mängijad ei pea ligi kuu aega kestva turniiri jooksul elama mungaelu, sest naiste ja tüdruksõpradega kokkusaamine on samuti lubatud. Enamgi veel – kui esimene alagrupimäng laupäeval Portugali vastu on peetud, siis järgnev pühapäev on «armastuse päev» ning kõik mängijad võivad oma elukaaslaste seltsis paar tundi «lõõgastuda».

Tõsi, mänedžeri Oliver Bierhoffi sõnul on üks asi veel arutamisel. «Me pole suutnud siiani otsustada, kas lubada naistel ka ööseks jääda,» sõnas ta Bildile. Kindlasti aitaks aga naiste kohalviibimine tugevdada reeglit, mille kohaselt mängijad ei tohi laagrist ega hotellist lahkuda pärast kella 23 ega või muul ajal minna kaugemale kui tunni aja tee.

Löw ei kavatse ka ära keelata sotsiaalmeedia kasutamist. Ainsa tingimusena ei tohi mängijad paljastada tiimi taktikalisi saladusi ning kritiseerida kaasmängijaid, vastaseid ja kohtunikke.

Peale vaba elu on sakslastele võidu korral ette nähtud kopsakad boonused. Saksa jalgpalliliit maksab EM-tiitli korral igale mängijale 300 000 eurot, finaali jõudmise eest 150 000 eurot, poolfinaali pääsu eest 100 000 eurot ja veerandfinaalkoha eest 50 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles