Golfi EMil Jõelähtmel stardib endine Läti peaminister

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme Golfiklubi
Jõelähtme Golfiklubi Foto: EGCC

Neljapäeval, 7. juunil algab Jõelähtmel International European Mid-Amateur Championship, kus kolmepäevase võistluse käigus selgitatakse välja parimad Euroopa amatöörgolfarid.

7.-9. juunini toimuval turniiril astuvad üles võistlejad 23 riigist, nende hulgas ka Eesti esindus koosseisus Indrek Männik, Enn Pääro, Marko Palm, Rasmus Kivila, Mait Schmidt, Eero Sikka, Erko Täht ja Lauri Ulla. Eesti esinumbrina läheb rajale Estonian Golf & Country Club’i president Mait Schmidt, kellele pakub konkurentsi ka Läti endine peaminister Vilis Krištopans.

Eesti meeskond on EMil stardis läbi aegade suurima ja tugevaima kooseisuga ning koduväljaku eelis annab võimaluse teha ka Eesti golfi 19 aastase ajaloo jooksul parim tulemus tiitlivõistlustel.

Jõelähtme golfikeskuse juhataja Hanno Krossi sõnul on International European Mid-Amateur Championship sel suvel regioonis toimuvatest võistlustest üks tugevamaid. «Viimastel aastatel oleme igal suvel võõrustanud vähemalt ühte rahvusvahelist tiitlivõistlust, nendest kõrgetasemelisemad on olnud 2009. ja 2011. aastal toimunud World Cup European Qualifier võistlused. Samuti on ka järgnevateks hooaegadeks Euroopa Golfi Liidu poolt antud nõusolek korraldamaks erinevaid rahvusvahelisi võistlusi, mis tähendab, et golfisõpradel on kuni 2016. aastani Eesti pinnal igal suvel võimalik näha maailmatasemel golfi,» rääkis Kross.

Jõelähtme golfikeskus on ajakirja Golf World poolt arvatud Euroopa 100 parima golfiväljaku hulka, asudes sealses edetabelis 84. positsioonil. Estonian Golf & Country Club on ka vaid üks kümnest ametlikust European Tour Properties väljakust Euroopas, mis annab võimaluse Eestis korraldada maailma tipptasemel golfivõistlusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles