Peatreener Pijpersi hinnangul on alagrupp üliraske

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U-19 jalgpallikoondise peatreener Arno Pijpers.
U-19 jalgpallikoondise peatreener Arno Pijpers. Foto: Andres Haabu

Eesti U19 jalgpallikoondise peatreeneri Arno Pijpersi hinnangul sattus Hispaania, Portugali ja Kreekaga EM-finaalturniiril ühte alagruppi loositud Eesti väga tugevasse seltskonda.

Alagrupi vaieldamatu suursoosik on mõistagi tiitlikaitsja, viimasest kümnest turniirist koguni viis võitnud ja kokku kuuel korral triumfeerinud Hispaania. «Ülitugev meeskond, kelle tulemused räägivad enda eest,» ei hakanud Pijpers keerutama. Tänu mullusele tiitlivõidule tänavu otse eliitringi pääsenud Hispaania sai seal jagu nii Armeeniast, Itaaliast kui ka Belgiast.

Teisena mõtleb edasipääsust Portugal, kes sai kvalifikatsiooniringis jagu esmalt Fääri saartest ja siis Sna Marinost, lüües esimesele üheksa ja teisele kuus väravat. Seejärel viigistati Ungariga ja pääseti Eliitringi, kus alistati nii Iirimaa, Iisrael kui ka Ukraina. «Portugal teeb juba viimased kümme-kakskümmend aastat väga kvaliteetset noortetööd. Minu arvates on nad sama tugevad kui Hispaania,» hindas Pijpers meeskonda, kellega Eesti peab 3. juulil oma esimese kohtumise.

Paberil Eestile kõige jõukohasemana tunduv Kreeka alistas esmalt kvalifikatsiooniringis Andorra ja Armeenia ning viigistas siis Slovakkiaga. Eliitring läbiti veel kindlamalt, kui saadi jagu Türgist, Küprosest ja Taanist. «Ka nemad pole meile päris tundmatud. Kreeka on füüsiliselt võimas ja kaitses väga kindel, samuti on neil mitu individuaalselt tugevat mängijat,» sõnas Pijpers.

Hollandlase sõnul soovib ta Eesti esituses eeskätt näha head ja kvaliteetset jalgpalli. «Samuti tahame ühes mängus erilist tulemust,» märkis ta. «Nüüd on meil vastased teada ja hakkame tasapisi turniiriks valmistuma – järgmisel nädalal toimub üks treeninglaager ja juuni lõpus teine. Eks me hangime vastaste kohta videomaterjali ja asume seda analüüsima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles