Kanepi võib Wimbledonist eemale jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi kaotas Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel veerandfinaalis maailma    2. reketile Maria Šarapovale kindlalt. Pärast mängu surusid naised sõbralikult kätt.
Kaia Kanepi kaotas Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel veerandfinaalis maailma 2. reketile Maria Šarapovale kindlalt. Pärast mängu surusid naised sõbralikult kätt. Foto: AP/Scanpix

Kaia Kanepi pidi Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste veerandfinaalis tunnistama edetabeli teise reketi Maria Šarapova paremust.
 

Eesti esitennisist Kaia Kanepi on alates eelmise aasta kevadest valutavate kannakõõluste tõttu pidanud kolm võistluspausi, neist pikim venis pisut enam kui kahe kuu pikkuseks, kui ta mullu pärast Wimbledoni avaringis konkurentsist langemist enne US Openit ei mänginud.

Eile kaotas Kanepi (WTA 23.) Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis 2:6, 3:6 Maria Šarapovale (WTA 2.) ning pärast mängu tunnistas ta, et jalgade olukord pole praegugi ideaalne ja ees ootab järjekordne paus.

«Tegelikult ei saa ma üle ühe korra päevas tennist mängida. Arvan, et selleks, et seis läheks paremaks, tuleb väike ravipaus, aga kui pikk, ei oska ma hetkel öelda,» nentis Kanepi, kellel esimest korda diagnoositi mõlema jala kannakõõluse kinnituskoha põletik mullu aprillis. «Mängu ajal jalad tunda ei anna, aga näiteks pärast 3. ringi mängu Caroline Wozniackiga (mis kestis pea kolm tundi – toim) olid jalad terve järgmise päeva valusad.»

Närv tuli sisse

Kindel on see, et ta ei mängi järgmisel nädalal Birminghamis, tõenäoliselt jääb vahele ka ülejärgmise nädala Eastbourne’i turniir. Kas on ka võimalik, et ta ei saa osaleda aasta kolmandal suure slämmi turniiril, 25. juunil algaval Wimbledonil? «Võimalik,» tõdes Kanepi. «Ma ei tahaks pausi väga pikaks ajada, sest väga raske on siis jälle tagasi tulla. Aga kui pean Wimb­ledonist või olümpiast loobuma, siis pole midagi, ega ma seda pikalt põe. Pigem loobuksin Wimbledonist.»

Eilses mängus Šarapovaga jalad tunda ei andnud, küll aga läks Kanepi enne mängu algust pabinasse. «Päris pingevabalt ei õnnestunud minna, kuigi oleksin tahtnud. Enne mängu oli kõik hästi, aga platsile minnes tuli närv sisse,» tunnistas ta. «Mulle meeldib suurel väljakul mängida, arvatavasti oli asi selles, et vastas oli Šarapova – teadsin, et mängin hea tennisisti vastu.»

Kanepi murdis kolm korda Šarapova servi ja tal oli veelgi võimalusi, venelanna aga võitis Kanepi pallingugeimi seitsmel juhul. «Mingid hetked mul olid, aga need jäidki hetkedeks ja midagi suuremat ma sealt välja võluda ei suutnud,» nentis pühapäeval 27-aastaseks saav Kanepi. «Aga ma ikka uskusin, et mul on veel võimalus, mulle meeldis väljakul olla, ma ei tahtnud, et mäng nii kiiresti lõpeks.»

Turniir õnnestus

Teist korda Prantsusmaal veerandfinaalis mänginud Kanepi pani enne matši paika ka mänguplaani, aga seda ellu viia oli võrdlemisi raske. «Minu eesmärk oli proovida rütmi vahetada, saada ta liikuma, aga rütmivahetuseks polnud absoluutselt aega, ta pressis kogu aeg peale,» rääkis Kanepi nelja-aastase vaheaja järel maailma esireketiks tõusmisest võidu kaugusel oleva Šarapova mängustiili. «Üliraske oli midagi teha.»

Šarapoval kulus kaheksandikfinaalis üle kolme tunni, et alistada Klara Zakopalova ning seetõttu oli tema soov Kanepi vastu paremini mängida. «Mul on hea meel, et suutsin oma taset tõsta,» rõõmustas kolmandat korda Roland Garrosis poolfinaali jõudnud Šarapova. «Kanepi mängib alati tipptennisistide vastu väga hästi, tal on nendega mängides lisamotivatsioon. Seekord oli servitõrje võidu võti, sest tal on väga hea serv.»

Kanepile oli see karjääri jooksul neljas kord suure slämmi turniiril kaheksa parema sekka jõuda. «Olen väga rahul, võib turniiri õnnestunuks lugeda,» hindas ta. «Enam pole midagi teha, seetõttu pole ka põhjust pettunud olla.»

Šarapova läheb poolfinaalis vastamisi 4. asetatud tšehhitari Petra Kvitovaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles