Endine esireket Safin lõpetab karjääri novembri alguses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Safin
Marat Safin Foto: AFP / Scanpix

Endine maailma esireket Marat Safin teatas pärast avaringi kaotust Dubai tenniseturniiril, et on otsustanud, et tema karjääri viimaseks võistluseks jääb novembri alguses Pariisis peetav Masters-sarja turniir.

«Pariisi turniir jääb minu viimaseks,» lausus Safin Dubais pärast kaotust Richard Gasquet’le. «Turniir, kus olen mänginud oma parimat tennist ja linn, kus võitsime Venemaaga Davise karikasarja. Seetõttu tahan seal kõigiga hüvasti jätta.»

Safin lisas, et sooviks karjääri turniirivõiduga lõpetada. «Peaksin muidugi kõikide mängijatega kokku leppima, et nad laseksid mul võita,» naljatles ta. «Paraku on paljud mängijad üsna ambitsioonikad, seega vaevalt nad seda teevad.»

Safin on oma karjääri jooksul võitnud kaks suure slämmi turniiri. 2000. aastal alistas ta USA lahtiste meistrivõistluste finaalis kodupubliku lemmiku Pete Samprase, 2005. aastal võitis Austraalia lahtistel samuti kodupubliku ees mänginud Lleyton Hewittit.

Pärast USA lahtiste võitu oli Safin üheksa nädalat ka maailma esireket. Lisaks suure slämmi turniiridele on ta võitnud veel 15 turniiri.

Praegu asub ta maailma edetabelis 25. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles