Hollandi koondist tervitati juba esimesel treeningul ahvihäälitsustega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigel de Jong (esiplaanil)
Nigel de Jong (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondise kapten Mark van Bommel vihastas rassistlike hüüete peale.

Hollandi EMi koondis oli esimene, kes sattus täna algavatel Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel rassistliku rünnaku ohvriks, kirjutab The Guardian.

Hollandlased tegid trenni Krakowis, Wisla klubile kuuluval Miejski staadionil, kus neid saatsid mitmesaja inimese suust kõlanud ahvihääled. Hilisemal pressikonverentsil nimetas koondise kapten Mark van Bommel juhtunut häbiväärseks.

Hollandlaste sõnul olid poolakate sihtmärgiks tumedanahalised jalgpallurid Nigel de Jong ja Gregory van der Wiel.

«Tegemist oli  rassistliku solvanguga. Kui seda juhtub matši ajal, siis palume kohtunikul mäng katkestada,» lausus van Bommel.

Euroopa Jalgpalliliidu UEFA esindaja sõnul ei olnud treeningut vaatama tulnud hüüded  Hollandi jalgpallurite vastu, vaid kohalikud väljendasid oma viha, et Krakow jalgpalli EMi linnadest välja jäeti.

Van Bommeli sõnul see vastus teda ei rahuldanud.

«Avage oma kõrvad. Kõige hullem on see, kui kuuldakse, kuid ei hoolita ega sekkuta. Kõike ei pea taluma,» on van Bommel veendunud.

UEFA Euro 2012 leiab aset Ukrainas ja Poolas 8. juunist kuni 1. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles