Maria Šarapova jõudis suure slämmini

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: SCANPIX

«Võinuksin sada korda otsustada, et mul pole seda kõike enam vaja – mul on palju tiitleid, raha, kuulsust, kuid see kõik on tühiasi võrreldes sellega, kui tugevalt sa armastad seda, mida sa teed. Sa tõused vara hommikul ja tegeled oma asjaga ka siis, kui miski ei õnnestu, kui keegi sinusse ei usu ja kui sa ka ise tunned ennast nii väiksena. Ja kui sa suudad mitte pöörata sellele kõigele tähelepanu, võib saavutada väga suuri asju!»



Need sõnas kuuluvad Venemaa tennisistile Maria Šarapovale. Laupäeval alistas ta Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste finaalis 6:3, 6:2 itaallanna Sara Errani ja jõudis karjääri suure slämmini. See tähendab, et ta on oma karjääri jooksul võitnud kõik neli suurturniiri – Austraalia lahtised, Prantsusmaa lahtised, Wimbledoni ja USA lahtised meistrivõistlused. Enne teda on seda suutnud vaid viis naist. Lisaks kõigele kerkis Šarapova ka maailma esireketiks.

«Tunded on ülevad,» õhkas Šarapova pressikonverentsil. «Karjääri alguses unistasin sellest, et suudaksin võita kõik neli suurturniiri, nüüd on mu unistus täitunud! Aga ka siis, kui see oleks minu esimene võit, peaksin seda sama tähtsaks. Prantsusmaal võitmine on väärtus omaette.»

Kuigi numbriliselt oli Šarapova võit kindel, lükkas tennisist ise selle arvamuse ümber. «Sara võitles kogu kohtumise väga kõvasti ja võit tuli mulle palju raskemini, kui arvate,» märkis ta.

Viimati 2008. aastal suurturniiri võitnud Šarapova uus tõus algas pärast seda, kui ta mullu alustas koostööd rootslasest treeneri Thomas Högstedtiga. «Pärast meie esimest ühist treeningut mõtlesin, et suren,» meenutas Šarapova. «Tema sõnad, energia ja kogu olek aitavad mind väga palju. Mulle jääb selline mulje, et ta sulgeb end mõnikord päevadeks oma tuppa, et vaadata tennist – ta armastab seda mängu ja töötab minuga kogu hingest. Hindan seda väga kõrgelt, vaieldamatult sai temast minu meeskonnas väga oluline lüli.»

Finaalijärgsel pressikonverentsil rääkis Šarapova, et tal on Högstedtiga väike vaidlus: kas võidu järel võiks lubada kolm või neli puhkepäeva. Šarapova eelistaks pikemat puhkust, treener tahaks aga piirduda kolme päevaga. Väga tõsine see vaidlus ilmselt polnud, sest venelanna rääkis seda naerusuiselt.

Naeruga pooleks ta ka jätkas. «Pärast võitu helistasin isale. Ta ütles, et olen tubli, aga lisas kohe, et väntab praegu jalgrattaga ja lubas hiljem tagasi helistada. Näete, milline hiilgav perekonna tugi,» rääkis ta. «Ei, tegelikult oli ta väga rõõmus, aga ta sõitis rattaga… Ema käskis mul aga mõned päevad korralikult puhata ja siis tõsiselt treeningute juurde naasta.»

Meeste finaal, kus kohtuvad Rafael Nadal ja Novak Djokovic, jäi eile vihma tõttu pooleli ja jätkub täna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles