Eesti Kabeliidu presidendiks valiti taas Janek Mäggi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Maarja Värv
Copy
Janek Mäggi
Janek Mäggi Foto: SCANPIX

Eilsel Eesti Kabeliidu üldkoosolekul valiti järgevaks kaheks aastaks Eesti Kabeliidu presidendiks Janek Mäggi ning asepresidentideks Tarmo Tulva ja suurmeister Arno Uutma.

Eesti Kabeliidu uues juhatuses on koos presidendiga seitse liiget ning juhatuse volitused kehtivad 2011. aasta veebruarini. Eesti Kabeliidu tegevdirektorina jätkab Viktoria Lehtmets.

«Kabe on keiserlik mäng, olles näiteks Napoleon Bonaparte´i lemmik spordiala,» märkis Mäggi, kes on alates 2007. aasta sügisest ühtlasi ka Euroopa Kabeföderatsiooni president. «Eesti kabe on viimase paari aastaga murdnud sõna otseses mõttes Euroopasse. Euroopa Kabeföderatsiooni peakontori kolimine Tallinna Malemajja on olnud Eesti kabeelu viimase aja tähtsündmus, mis on võimaldanud meil oluliselt elavdada kabet Eestis ning viia Eestit läbi kabe ka Euroopasse.»

Mäggi sõnul on Eesti Kabeliidu tegevusel kaks peamist suunda – kabe populariseerimine eelkõige läbi noortetöö ning rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamine Eestis. «Möödunud aastal viisime Tallinnas läbi Euroopa meistrivõistlused nii meestele kui naistele, mille toetamise eest tuleb eriline tänu öelda Tallinna linnavalitsusele, kultuuriministeeriumile ning kõikidele sponsoritele,» lisas Mäggi. «Viimasel paaril aastal on aktiviseerinud ka noortetöö, mille tõukejõuks on treenerite lisandumine ning aktiivne võistluste korraldamine.»

Janek Mäggi on Eesti Kabeliidu president alates 1999. aastast. Kabega on ta tegelenud alates 1982. aastast, 1990. aastal omistati talle meistersportlase kandidaadi spordijärk. Ta on osalenud mitmetel endise NSV Liidu noorte ja juunioride tiitlivõistlustel ja esindanud NSV Liidu võistkondlikel tiitlivõistlustel Eestit.

Põhitööna on ta kommunikatsioonibüroo Powerhouse juhataja. Ühiskondlikus tegevuses on ta ka Tallinna Lastehaigla toetusfondi nõukogu esimees.

 

 

Märksõnad

Tagasi üles