Aavo Talvar tõusis Balti karikavõistluste liidriks

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Talvar.
Aavo Talvar. Foto: Talvar Racing

Nädalavahetusel peeti Leedus Smalininkais kardisõidu Balti karikavõistluste kaks esimest etappi. Talvar Racingu esisõitja Aavo Talvar tegi mõlemal etapil klassis Rotax Max puhta töö.

Talvar oli nii laupäeval kui ka pühapäeval kiireim kvalifikatsioonis ning võitis mõlemal päeval ka eelfinaali ja finaali mäekõrguse ülekaaluga. Samuti jäi kõigis võistlussõitudes kiireim ring tema nimele.

Nii on Talvaril kahe esimese etapi järel tabelis maksimaalsed 90 punkti ja kindel liidrikoht.

Väga head sõitu tegi Smalininkais ka Andrei Iatsenko. Esimest korda Talvar Racingu värve esindanud venelane tegi Balti karikavõistlustel debüüdi, kuid mingit aukartust tundmatu raja ja tundmatute rivaalide ees ei tundnud. Laupäeval oli Iatsenko Rotax Juniori kvalifikatsioonis teine, võitis seejärel eelfinaali, kuid pidi finaalis siiski Ralf Aroni paremust tunnistama.

Pühapäeval aga edestas Iatsenko kvalifikatsioonis kõiki 18 konkurenti ning finišeeris ka eelfinaalis esimesena, kuid 10 trahvisekundit kukutasid ta lõpuprotokollis kuuendaks. Finaalis tõusis ta kiiresti kuuendalt kohalt teiseks ja sel positsioonil ka lõpetas. Samuti on tema päralt teine koht Balti karikavõistluste jooksvas arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles