Hiina spordi megastaar Liu võib tippspordiga lõpparve teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liu Xiang
Liu Xiang Foto: Reuters / Scanpix

110 m tõkkejooksu 2004. aasta olümpiavõitja hiinlane Liu Xiang teatas, et veel üks tõsine vigastus tähendaks sportlasele tippspordist loobumist.

25-aastane endine maailmarekordi omanik lonkas Pekingi olümpial enne starti miljonite hiinlaste pettumuseks minema, valugrimass näol – vigastatud jalg ei lubanud Hiina suurimal medalilootusel joosta, vahendab Reuters.

Detsembris tehti mehele USAs operatsioon ning nüüd on Hiina sporditäht uuesti treeningutega alustanud. Küll aga on vana vigastus jätnud sportlase mällu kustumatu jälje ning tippsportlane kardab tõsiselt uut vigastust.

«Kui vigastan end uuesti, siis ütlen spordile hüvasti. Ma olen selle halvima stsenaariumiga arvestanud, nii et ma ei tunne erilist pinget,» sõnas Liu.

Liu pole veel kindel kas suudab augustis Berliinis toimuval MMil startida.

«Ta oli enne vigastust tipptasemel sportlane, kuid vigastus mõjutab tema treeninguid tugevalt. Parimate aegade jooksmine saab olema erakordselt raske,» selgitas Liu treener Sun Haiping.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles