Los Angeles Kings võitis esimest korda Stanley karikasarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Los Angeles Kingsi mängija Anže Kopitar Stanley karikaga.
Los Angeles Kingsi mängija Anže Kopitar Stanley karikaga. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas NHL alistas Los Angeles Kings Stanley karikasarja finaalseeria kuuendas mängus koduväljakul koguni 6:1 New Jersey Devilsi ja võitis seeria 4:2, see on klubile läbi aegade esimene tiitlivõit Stanley karikasarjas.

Kings asus avaperioodil 3:0 juhtima ja enam edu käest ei antud. Kingsi eest viskasid kaks väravat nii Jeff Carter kui Trevor Lewis, skoori tegid veel Dustin Brown ja Matt Greene, Devilsi auvärava viskas teise kolmandiku lõpus Adam Henrique.

Kingsist sai esimene 8. asetusega meeskond, kes Stanley karika võitnud. Sisuliselt viimasel hetkel põhiturniirilt edasipääsu taganud Kings näitas play-off’is imelist mängu, võites 20 kohtumisest 16.

«See on ebareaalne,» tunnistas Anže Kopitar pärast võitu. «Suurima muutuse tõi meie eneseusk, 25 meest uskus ühte asja. Ma ei saaks meie tiimi üle uhkem olla, kui olen praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles