Eesti krossipoisid jätkavad Euroopa meistrisarjas edukalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamur Talviku
Tamur Talviku Foto: Erakogu

Kaunases sõidetud motokrossi Euroopa meistrivõistluste Kirde-Euroopa tsooni neljandal etapil näitasid Eesti noored krossisõitjad taas häid tulemusi – 85 cc klassis oli Tamur Talviku teine ja Andreas Hiiemägi oli 65 cc klassis kolmas.

Võistlustingimused olid Leedus suvised ja pealtvaatajaid raja ääres kahe päeva peale kokku pea 5000. Kuna rada tolmas laupäeval nii kõvasti, jäid mitmed trennid pooleli, kuid pühapäevased sõidud said kõik peetud.

85 cc klassis oli heas hoos Talviku, kes oli avasõidus Läti sõitja Tomass Sileika ja Leedu sõitja Dovydas Karka järel kolmas. Sama koha sai Talviku ka teises sõidus, võitja taas Sileika, teine koht  Läti sõitjale, Kristers Drevinskisele.

Mõlemas sõidus oli Talviku esimeses pooles liider, kuid pidi siis tunnistama vanemate poiste paremust.

Kokkuvõttes kuulus Talvikule etapil teine koht, Sileika oli võitja ja Drevinskis kolmas.

Eelmise etapi vahele jätnud Karl-Robert Reinikese esimene start ebaõnnestus ja ta oli seitsmes, teises sõidus aga neljas ning kokkuvõttes kuulus talle etapil viies koht. Hendrik Talviku oli esimeses sõidus neljas, teises tuli tal mootoririkke tõttu katkestada ja seega sai ta kokkuvõttes 11. koha. Tema järel lõpetas etapi Claudius Roosma, kes oli sõitudes 14. ja 11. Jan Jakobson oli avasõidus 15. ja teises sõidus 12. ja kokkuvõttes sai ta etapil 14. koha. Rait Kaimer oli avasõidus 21., teises aga 14. ja nii talle kokkuvõttes 18. koht.

Don-Eric Laane oli avasõidus 16. ja teises 23. ning kokkuvõttes oli tema koht 20. Hardi Roosiorg oli kokkuvõttes 22., avasõidus noormees katkestas, teises oli ta 18. Hans Priidel oli kokkuvõttes 29., kohad sõitudes vastavalt 23. ja 26.

65 cc klassis oli taas heas hoos Andreas Hiimägi, kes oli mõlemas sõidus kolmas ja kolmas koht kuulus talle ka etapi kokkuvõttes. Etapi võitis Patrik Zdynek Poolast, olles sõitudes vastavalt teine ja esimene, teine koht kuulus Timur Petrašinile Venemaalt, kes oli avasõidu võitja ja teises sõidus teine.

Egert Pihlak oli mõlemas sõidus 18. ja kokkuvõttes kuulus talle samuti 18. koht. Allar Pent oli kokkuvõttes 21., esimeses sõidus oli ta 19. ja teises sõidus ta tulemust kirja ei saanud. Nelja etapi järel on Hiimägi kolmandal kohal (146 p), liider on Petrašin (191 p), teine Mikola Moskaluk Ukrainast (153 p). Allar Pent on 18 (32 p), Egert Pihlak 36 (6 p).

Järgmine Kirde-Euroopa tsooni etapp sõidetakse 16.-17. juunil Poolas, Obornikis ja otsustav etapp sõidetakse Eestis, Türil 30.juunil ja 1. juulil.

Iga Euroopa tsooni (kokku neli tsooni) mõlema klassi kümme kiiremat tagavad endale pääsu Euroopa meistrivõistluste finaali, mis sõidetakse 19.-20. augustil Inglismaal koos MX1 ja MX2 MM-sarja etapiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles