Viive-Kai Rebane: mulle meeldibki mängida tugevate vastu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson (palliga)
Merike Anderson (palliga) Foto: Laura Oks

Eile õhtul alustas Eesti naiste korvpallikoondis Audentese spordihallis võitlust pääsemaks 2013. aasta Euroopa meistrivõistlustele valusa 62:58 allajäämisega Šveitsile.

Kuigi lõpp oleks võinud kalduda mõlemale poole, ei kavatse Eesti koondislased nina norgu lasta. Eile kõige resultatiivsemana 23 punkti visanud Merike Anderson: «Ütleme nii, et hea tunne pole kellelgi aga läheb päev mööda ja valmistume järgmiseks mänguks. Ei saa nukrad olla, uus mäng on tulemas.»

«Eks vahe tuli sellest, et me ise ei saanud sisse ega pidanud mängujoonisest kinni. Vastased viskasid sisse ja sealt lõpus need neli punkti tulidki.»

Eilses mängus 10 punkti visanud Viive-Kai Rebane vastas küsimusele järgmiste mängude kohta: «Ega midagi kerget ei tule, aga mulle meeldibki end väga tugevate mängijate vastu proovile panna. Saame näha, mis tase meil on ja milline tase on Euroopas. Ega me kaotama ei lähe, anname endast parima.»

Mängijaga nõustub ka Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Jaanus Levkoi: «Kergem pole meil kusagil. Pigem lähevad vastased ikka tugevamaks. Võtame mäng korraga.»

Viive-Kai Rebane kiitis ka täna vastas olnud Šveitsi naiskonda: «Nad tegid oma mängu ära. Nad on head viskajad, kedagi pikka ja tugevat neil korvi all ei ole. On kiired ja head viskajad, lähevad kohe kiirelt katte tagant viskele. Nemad mängisid oma mängu ja panid oma visked ära, meil nii ei läinud.

«Kuna neil oli lühikene koosseis, siis said nad ülevälja pressi teha ja meil tuli selle pealt palju pallikaotusi.»

Eesti naiste teelesaadetud kahepunktivisetest tabas 36,8% ja teelesaadetud kolmestest läbis rõnga 27,8%. Šveitsi vastavad numbrid on 41,7% ja 50,0%. Samas vabaviskeid tabasid Eesti neiud oluliselt paremini – koduvõistkond realiseeris 16-st vabaviskest 15 aga külalised 21-st kõigest 11. Lauapallide arvestuses oli seis üsna võrdne, selles arvestuses võtsid punses mänginud Šveitslased 36:34.

Kaua koondislased tõesti puhata ei saa – järgmine mäng toimub juba 16. juunil Poolas. Peatreeneri sõnul vaatakse koos tänane mäng üle, tehakse sellest omad järeldused ja üritatakse laupäeval juba paremini mängida.

Paraku ei saanud täna, ega saa ilmselt ka järgmises mängus kaasa teha Valeria Kast, kellele teeb muret vigastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles