Noored kahevõistlejad tõstavad vaikselt pead

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kahevõistluse meeskond koosseisus Aldo Leetoja (4), Kail Piho (2), Karl-August Tiirmaa (3) ja Kaarel Nurmsalu (1).
Eesti kahevõistluse meeskond koosseisus Aldo Leetoja (4), Kail Piho (2), Karl-August Tiirmaa (3) ja Kaarel Nurmsalu (1). Foto: Toomas Huik

«Praegu me veel päris pildil pole, selle servas aga küll!» õhkas Kaarel Piho pärast Libereci MMi meeskondliku kahevõistluse esimest teatevahetust.


Kokkuvõttes teenisid Kail Piho, Karl-August Tiirmaa, Aldo Leetoja ja Kaarel Nurmsalu üheksanda koha, millega korrati eestlaste seni parimat tulemust – 1993. aasta Faluni MMi 9. kohta.

Eile oli lähedal ka kaheksas koht. Ankrumees Nurmsalu kukkumine viimasel ringil võttis paraku võimaluse alistada Soome koondis. «Jalad olid juba nii pehmed, et ei suutnud ise ka gravitatsioonijõule vastu panna. Ja nii oligi, et tuli mats ja maaühendus,» vangutas ta pead ja lisas: «Ma ei teagi, mida nüüd teha, peab hakkama vist slaalomisõitu harjutama, et laskumistel jalul püsida.»

Nali naljaks, tegelikult võib meeskond, kelle vanimaks liikmeks on 21-aastane Leetoja, MMi kordaläinuks lugeda. Koondise keskmine vanus on kõigest 18,5 aastat!

Kes oleks võinud arvata, et needsamad noored mehed suudavad viimasele vahetusele minna koos Torino olümpia pronksimeeste soomlastega. «Meil endil oligi väike eesmärk soomlastele ära teha! Meie treener on ju siiski soomlane Petteri Kukkonen! Kahjuks jäi natuke puudu,» kahetses Tiirmaa.

Parima hüppe tegi Leetoja – 124,5 meetrit. «Jäin rahule nii hüppe kui murdmaapoolega. Andsin endast maksimumi,» sõnas individuaalvõistlusel eestlaste parim olnud Leetoja.
Just tema tõstis Eesti meeskonna murdmaarajal Soomest ette.

Eestlastest parimat aega näitas aga Piho, kes kohe avavahetuses itaallastega vahe sisse tegi. «Suusatamine on mul palju parem kui hüpped. Trenni on kõvasti tehtud ja mootor kõva! Nüüd tuleb ainult hüppamine järele aidata,» nentis Piho.

Kas viimastel aastatel varjusurmas olnud ala hakkab Eestis tõepoolest pead tõstma?
«Loodame. Eesmärk on Sotši olümpialt medal võtta. Kunagi võiksid ju kahevõistlejad murdmaamehi taas edestama hakata,» lubas Piho. Libereci MMi kahevõistluse meeskonnavõistluse võitis Jaapan, kes triumfeeris tiitlivõistlusel 14-aastase vaheaja järel.

Libereci MM


Kahevõistluse meeskonnavõistlus

1. Jaapan (Yusuke Minato, Taihei Kato, Akito Watabe, Norihito Kobayashi) 48.32,3, 2. Saksamaa (Ronny Ackermann, Eric Frenzel, Björn Kircheisen, Tino Edelmann), 3. Norra (Mikko Koksloen, Petter Tande, Jan Schmid, Magnus Moan) +3,6, ... 9. Eesti (Kail Piho, Aldo Leetoja, Karl-August Tiirmaa, Kaarel Nurmsalu) +5.19,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles