Peter Sauber: vormel pole kunagi nii huvitav olnud

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellel hooajal kahe poodiumikohaga üllatanud Sergio Perez
Sellel hooajal kahe poodiumikohaga üllatanud Sergio Perez Foto: KARIM JAAFAR/AFP

Sauberi meeskonna boss Peter Sauber arvab, et praegu on vormel-1 sari heas seisus ja vaidleb vastu kriitikutele, kes väidavad, et vormel-1 on muutunud loteriiks.

Sellel hooajal on olnud seitseme etapiga seitse erinevat võitjat. Selline seis on pealtvaatajatele kindlasti huvitavam, kui vaadata pidevalt ühe mehe või meeskonna domineerimist. Peter Sauber ütleb BBC Spordi vahendusel: «Ma olen olnud F1 juures juba üle 20 aasta ja see pole olnud kunagi nii põnev. Ilmselt on üheks põhjuseks Pirelli, kes toodab kunginglikule sarjale rehve.»

Kriitikutele, kes nimetavad vormel-1 sarja loteriiks, vastab Sauber: «Seda juttu lugedes näen ma inimesi, kes ei suuda harjuda seisuga, kus reedel pole veel teada see, kes pühapäevasest sõidust võitjana väljub.»

«Fännid näevad seda teisiti. Neile meeldib see teadmatus ja ülimalt tihe konkurents.»

Teise põhjusena toob Sauber välja, et meeskondade tasemevahe on alanemas. Väiksemad meeskonnad suudavad suuremaid üllatada. Sellel hooajal on headeks näideteks Sergio Perezi kahel korral poodiumile jõudmine ning Pastor Maldonado esimene etapivõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles