Kergejõustikuliit tahab EMi koondist suurendada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergejõustikuliit taotleb ka Jekaterina Patjukile (pildil) EM-pääset.
Kergejõustikuliit taotleb ka Jekaterina Patjukile (pildil) EM-pääset. Foto: EKJL/mumm.ee

Eesti Kergejõustikuliit otsustas eilsel koosolekul, et Helsingi Euroopa meistrivõistlusteks esitatakse lisaks 15-le normi täitnud sportlasele ka 11 EM-normi mitte täitnud kergejõustiklast.


«Praegu on meil kaks nimekirja: normitäitjad ja wild card’i taotlejad,» kirjeldas olukorda EKJLi peasekretär Sirje Lippe. «Me esitame nimekirja 11 nimega ning loodame, et kolm-neli nendest sportlastest saavad ka võistlema.»

Lippe sõnul on paljud nimekirjas olevad kergejõustiklased ise endale oma normi püsitatanud. «See on positiivne, kui sportlastel on endal nii palju julgust, et mitte võistlema sõita.» Näiteks on Jekaterina Patjuk teatanud, et kui ta ei jookse 3000 meetrit alla 10 minuti, siis tema EMil võistelda ei taha. Vabapääset taotletakse ka Aleksander Tammertile.

Wild card’i nõudlejate nimekiri: Jekaterina Patjuk ja Kaur Kivistik (3000 m takistusjooks), Igor Sjunin ja Jaanus Uudmäe (kolmikhüpe), Nikolai Vedehin (1500 m), Rain Kask (kaugushüpe), Karl Lumi (kõrgushüpe), Raigo Toompuu (kuulitõuge), Kätlin Tõllasson ja Aleksander Tammert (kettaheide), Raine Kuningas (odavise).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles