Mitmevõistluse superliiga toimub järgmisel aastal Eestis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiskond 2010. aastal Tallinnas peetud mitmevõistluse superliigal.
Eesti naiskond 2010. aastal Tallinnas peetud mitmevõistluse superliigal. Foto: Marko Mumm / EKJL

Euroopa Kergejõustikuliidu täitevkomitee otsustas anda Eestile Euroopa karikavõistluste mitmevõistluse superliiga korraldamisõiguse. Eesti Kergejõustikuliit esitas taotluse võistluse korraldamiseks tänavu aprillis.

Eesti Kergejõustikuliidu presidendi Erich Teigamägi sõnul on see suurepärane võimalus nii Eesti spordihuvilistele kui ka sportlastele. «Kergejõustikusõbrad saavad vahetult kaasa elada Euroopa mitmevõistluse paremikule ning meie mitmevõistlejad võistelda innustava kodupubliku ees,» kommenteeris Teigamägi.

Euroopa karikavõistluste mitmevõistluse superliiga toimub 29.-30. juunil 2013. aastal, lisaks Eestile osalevad Valgevene, Prantsusmaa, Suurbritannia ja Põhja-Iirimaa, Itaalia, Poola, Venemaa ja Ukraina võistkonnad.

Viimati korraldati mitmevõistluse superliiga Eestis 2010. aastal, kui võistlused toimusid Tallinnas Kadrioru staadionil. Meestest oli siis parim kuu aega hiljem Barcelonas Euroopa meistriks kroonitud prantslane Romain Barras 8313 punktiga, noppides võidu Mikk Pahapilli ja Andres Raja ees. Kokkuvõttes saavutas Eesti meeskond siis kindla esikoha, naiskond oli viies. Alates 2013. aastast võistlevad meeskond ja naiskond ühises arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles