Eesti meistrit ootavad muutused

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Juhkami Eesti meistrivõistluste finaalseeria järel kätlemas Selveri peatreeneri Avo Keelega. Tuleval hooajal võib ta mängida juba Tallinnas sama treeneri käe all.
Martti Juhkami Eesti meistrivõistluste finaalseeria järel kätlemas Selveri peatreeneri Avo Keelega. Tuleval hooajal võib ta mängida juba Tallinnas sama treeneri käe all. Foto: Margus Ansu

Uue peasponsori otsingul Tartu võrkpallimeeskond tegeleb hoogsalt ka meeskonna komplekteerimisega. Valitseval Eesti meistril on paljude meestega käed löödud, kuid viimased täiendused tulevad siis, kui järgmise hooaja eelarve on selge.


«Seekord me eelmisel aastal tehtud vigu ei korda. Lepinguid asume sõlmima siis, kui rahakoti paksus on teada ja peasponsoriga kindel kokkulepe olemas,» rääkis meeskonna juhatuse liige Alari Jõesaar.

Tartlaste pikaaegne koostööpartner Pere Leib on pankroti äärel ning möödunud hooajal jäi võrkpalliklubil sealt palju raha saamata. Klubil oli raskusi mängijatele palga maksmisega, kuid meeskond sai raskes seisus hoopis lisamotivatsiooni ning üle viie aasta tuldi taas Eesti meistriks.

Mitu võtmemängijat lahkub

«Mitme võimaliku koostööpartneriga käivad läbirääkimised. Lõplikud allkirjad võivad paberile alla saada juba täna, kuid samas võib asi veel natukene venida ka,» rääkis Jõesaar reede pärastlõunal.

Eile õhtupoolikul uuesti vesteldes selgus, et päev mingeid muutusi kaasa ei toonud. Läbirääkimised käivad Konsumi ja veel ühe teise firmaga. «Ei julge praegu seda nime välja öelda. Äkki sõnun veel ära,» kartis ebausklik Jõesaar. Mis nime all Tartu meeskond järgmisel hooajal mängib, võib selguda järgmisel nädalal.

Seni on tartlased lepingu sõlminud peamiselt noormängijatega. Kindlad jätkajad on Kevin Soo ja Taavi Nõmmistu. Sidemängijana jätkab ka uuel hooajal lätlane Artis Caics. «See on väga tähtis, et nii oluline mängija jääb meiega,» rõõmustas meeskonna mänedžer Martin Jürgenson. «Rait Rikbergi ja Priit Luigega käivad veel läbirääkimised, kuid loodame ka nende jätkamisele.»

Teistest meeskondadest on ülikoolilinna kolimas eelmisel hooajal Pärnus mänginud Renee Teppan ja Võru võrkpalliklubi esindanud Robert Täht. Tartlaste peatreenerina jätkab Rainer Vassiljev.

Lisaks ebakindlusele rahaasjades on klubile muret tekitanud ka mitme põhimängija lahkumine. Eelmisel hooajal säravalt esinenud Siim Ennemuist läheb õppima Tallinna ja liitub TTÜga. Martti Juhkami on avaldanud soovi liituda Tallinna Selveriga, kuid see üleminek seisab klubidevahelise kokkuleppe taga. «Tartu soovib liiga suurt üleminekutasu ning hetkel Selver seda maksta ei soovi,» kommenteeris Juhkami oma olukorda.

Otsitakse pommitajat

Tallinna klubi pakub osana üleminekust vahetuskaubana ka Andri Aganitsa. «Mulle on jäänud mulje, et Andri tahab siiski Tallinna jääda ning raske on öelda, kuidas see minu olukorda mõjutab,» arutles eelmisel hooajal Tartus diagonaalründajana tegutsenud mängija.

Juhkami loodab, et need ajad on nüüd möödas ning Tallinnas saab ta taas nurgaründaja kohal mängida. «Selveris on kõvem konkurents ja nad mängivad ka eurosarja. Minu eesmärk on võimalikult kiiresti Eestist minema saada ja euromängudes tekiks ehk võimalus silma paista,» rääkis ta.

Diagonaalründaja positsioonil on tartlastel praegu ainult Nõmmistu ning Jürgensoni sõnul tahavad treenerid kindlasti ühte pommitajat juurde tuua. Eelmisel hooajal tiitlivõidule suure panuse andnud lätlase Lauris Iecel­nieksi jätkamine selgub suve lõpus. «Tema on meie kõige kallim mängija ning selle lepingu jätame ilmselt kõige viimaseks,» rääkis Jürgenson.

Mitme tähtsa lahkuja kõrval terendab silmapiiril ka üks oluline võimalik täiendus:  Jõesaare sõnul on taaralinlastega ühinemise vastu huvi näidanud eelmised kaks hooaega Itaalia teises liigas mänginud Kardo Kõresaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles