Alex-Edward Raus püstitas klassikalises jõutõstmises maailmarekordi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex-Edward Raus.
Alex-Edward Raus. Foto: fitness.ee

Eelmisel nädalal juunioride Euroopa absoluutseks meistriks tulnud Alex-Edward Raus püstitas täna maailma karikavõistlusel klassikalises jõutõstmises maailmarekordi kükis – 325 kg.

Lamades surumises sai ta kirja 207,5 kg ning jõutõmbes 312,5 kg. Kogusummaks tuli 845 kg, mis andis talle hõbemedali. Esikohale kaotas meie vägilane vaid 2,5 kiloga. Võistlus toimus avatud klassis (üle 23-aastased), Raus on alles 19-aastane.

Klassikaline jõutõstmine erineb tavalisest jõutõstmisest selle poolest, et võistlustel ei tohi kasutada spetsiaalset tugivarustust (surumissärki, küki- ning tõmbetrikood ja põlvesidemeid). Lubatud on vaid vöö, randmesidemed ja põlvesoojendused, mis ei anna tulemusele midagi juurde. Antud karikavõistlus on esimene IPFi poolt korraldatud rahvusvaheline võistlus ilma varustuseta jõutõstmises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles