Hollandlased võtavad elu kergelt

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark van Bommel
Mark van Bommel Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) avaldas oma koduleheküljel mõnede maailma tippmängijate motod - laused, millest nad oma tegemistes lähtuvad.

Täna õhtul võistlustulle minevad hollandlased erinesid teistest. Trio Mark van Bommeli, Arjen Robbeni ja Gregory van der Wieli lähenemine elule on üsna sarnane. Hollandi koondise kapteni van Bommeli motoks on «Naudi iga päeva».

Lendav hollandlane Robben lähtub põhimõttest «Pärast vihma tuleb päike» ja viimasel ajal Robbeniga samas ääres kaitsja kohal mänginud van der Wieli meelislause on «Võtan iga päeva täpselt nii nagu see tuleb» .

Seevastu Robbeni meeskonnakaaslasel Müncheni Bayernist, Frank Riberyl on erinev suhtumine elusse. Tema motoks on «Elus ei tule miski niisama kätte».

Hollandlaste grupikaaslased Saksamaalt sarnanevad pigem Riberyle. Hollandile kaks väravat löönud Gomezimotoks on «Ära iial anna alla» ja tema meeskonnakaaslane Lahm lähtub lausest «Vähem on rohkem». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles