Kergejõustiku EMile sõidab 23 Eesti sportlast

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: EKJL/mumm.ee

Täna kinnitati juuni lõpus Helsingis peetavatele Euroopa meistrivõistlustele sõitev Eesti kergejõustikukoondis. Koondisesse kuulub 23 sportlast, neist 15 meest ja 8 naist.

Euroopa meistrivõistluste normi on täitnud 19 sportlast. Põhjanaabrite olümpiastaadionil asuvad neist võistlema 14 sportlast: kettaheitjad Gerd Kanter ja Märt Israel, kõrgushüppajad Anna Iljuštšenko, Grete Udras ja Eleriin Haas, seitsmevõistleja Grit Šadeiko, kümnevõistleja Tarmo Riitmuru, jooksjad Marek Niit (200 m), Maris Mägi (400 m) ja Rasmus Mägi (400 m tõkkejooks), pikamaajooksja Tiidrek Nurme (5000 m) ning odaviskajad Risto Mätas, Marko Jänes ja Tanel Laanmäe, reservis on Mihkel Kukk.

Andres Raja teatas, et tõsisema vigastuse vältimiseks on ta otsustanud EMist loobuda. Normitäitjatest on vigastuse tõttu sunnitud kõrvale jääma veel Mikk Pahapill, Ksenija Balta ja Liina Laasma.

Euroopa Kergejõustikuliit kinnitas esmaspäeval ära ka wild-card’i saajad. Pääsme Helsingi EMile pälvisid kõik Eesti Kergejõustikuliidu poolt esitatud sportlased: kolmikhüppaja Igor Sjunin, kuulitõukaja Raigo Toompuu, kõrgushüppaja Karl Lumi, 3000 m takistusjooksja Kaur Kivistik, odaviskaja Raine Kuningas, kaugushüppaja Rain Kask, teivashüppaja Lembi Vaher, juunioride vanuseklassi kuuluv kettaheitja Kätlin Tõllasson ning laupäeval 100 m jooksus Eesti läbi aegade neljanda tulemuse 10,43 jooksnud Richard Pulst.

Erinevalt varasematest Euroopa meistrivõistlustest toimuvad tänavused tiitlivõistlused nelja-aastase vahe asemel esmakordselt kaks aastat pärast eelmist EMi. Eesti Kergejõustikuliidu peasekretär Sirje Lippe märkis, et tihedama intervalliga ning esmakordselt olümpia-aastal toimuv EM on sportlastele olulise väärtusega võistlus. «Kui paljudel teistel aladel toimub EM suisa igal aastal, siis nüüd on ka kergejõustiklased võrdsemas seisus. See annab sportlastele täiendava võimaluse tipptasemel võistelda ja tulemusi teha, samuti timmida enne olümpiat tippkonkurentsis vormi või püüda olümpianormi. Eesmärk on medal. Väga hea meel on minna Helsingi EMile koguni 23-liikmelise võimeka koondisega,» lausus Lippe.

Euroopa meistrivõistlused kergejõustikus toimuvad Helsingi olümpiastaadionil 27. juunist 1. juulini. ETV toob televaatajani otseülekanded nii hommikupoolsest kui ka õhtupoolsest võistlusprogrammist kõigil viiel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles