Skandaal Venemaal: ajaleht ristis kaotanud jalgpallikoondise värdjateks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajalehe MK skandaalne esikülg
Ajalehe MK skandaalne esikülg Foto: Repro

Venemaa jalgpallikoondise väljalangemine käimasolevalt EMilt pahandas ajalehe MK (Moskovski Komsomolets) väljaandjaid niivõrd, et esiküljele seati koondislaste iseloomustamiseks suurelt sõna «värdjad».

Lisaks sellele kasutati peatreeneri Dick Advocaati ja tema hoolealuste iseloomustamiseks sõnamängu «Advocaat ja teised ebaadeksvaatsed». Foto ajalehe esiküljest on juba osutunud internetiavarustest ääretult menukaks ning ehkki mitmed inimesed ei suuda uskuda, et tegu on päris, mitte aga töödeldud kaanepildiga, kiidab enamik sellise sõnakasutuse heaks.

«Te oleksite pidanud kuulma, kuidas mu ema mängu lõppedes ennast väljendas – ja tema on pensionil raamatupidaja!» kirjutas üks lugeja vastuseks MK-le. Palju ei jäänud alla ka teise väljaanded, nii teatas Sovetski Sport pisut leebemalt, et tegemist on «täiesti mõttetu meeskonnaga».

Komsomolskaja Pravda ironiseeris aga, et Venemaa eest käisid EMil platsil «Buranovo ätid», tõmmates paralleeli Venemaad hiljutisel Eurovisioonil udmurdikeelse lauluga esindanud Buranovo memmedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles