Taaramäe tegi võimsa lõpu ja alistas Kangerti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Sille Annuk

Rein Taaramäe tuli Rõuge ümbruse teedel peetud võistluses jalgratta temposõidu Eesti meistriks. Võimsa lõpu teinud Taaramäe edestas finišis Tanel Kangertit 34 sekundiga. Kolmanda koha sai Rene Mandri. Taaramäele oli see kolmandaks temposõidu Eesti meistritiitliks. Naiste arvestuses võitis Grete Treier.

Mehed (40 km):

1. Rein Taaramäe (Cofidis) 49:08,758

2. Tanel Kangert (Astana) 49:42,658

3. Rene Mandri (Endura Racing) 51:01,123

Naised (25 km):

1. Grete Treier (Michela Fanini) 35.57,695

2. Liisi Rist (Hawaii Express) 38.49,005

3. Viktoria Randalainen (Skype) 39.06,910

Sõidu käik:

Võistlus on lõppenud, Taaramäe alistas tänu võimsale lõpule Kangerti, kolmandaks tuli Mandri.

27 km peal juhib Taaramäe, Kangert kaotab talle 10 sekundiga. Jõeäär on kolmandal kohal kaotusega liidrile 1:10. Neljandal kohal on Mandri, kes kaotab Taaramäele 1:20.

20 km peal juhib Kangert, Taaramäe kaotab talle 2 sekundiga. Jõeäär kaotab kolmandana 54 sekundit, Mandri on neljas kaotusega 58 sekundit.

15 km peal on esimene vaheajapunkt, kus liidrina sõidab Gert Jõeäär. Rein Taaramäe kaotab talle 3 ja Tanel Kangert 4 sekundit.

Enne sõitu:

Tanel Kangertil on mõne päeva tagant ette näidata senise karjääri suurim võit, kui ta triumfeeris kõrgetasemelise Šveitsi velotuuri  viimasel etapil. Rein Taaramäe jaoks on tänase võistluse ja ülehomme peetava grupisõidu näol aga tegu viimase ettevalmistusega 30. juunil algavaks Tour de France’iks, kus ta läheb taas püüdma parima noorratturi valget särki.

Tiitlikaitsjana asub starti Taaramäe, kuid Kangert mullu Eesti meistrivõistlustel eraldistardis ei osalenud. Üle-eelmisel aastal oli olukord vastupidine ja meistritiitel kuulus siis Kangertile.

Meeste eliitklassi start antakse täna Rõuges kell 14, distantsi pikkuseks on 40 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles