Eesti rekordi püstitanud Preimann juhib OM-kvalifikatsiooniturniiri

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Preimann (vasakul).
Anneli Preimann (vasakul). Foto: Eesti Vibuliit

Vibusportlane Anneli Preimann püstitas USAs toimuval Londoni olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiril Eesti rekordi ja on lähedal Londoni olümpiapääsmele.

Sel nädalal toimub USAs Ogdenis vibusportlaste jaoks viimane Londoni olümpiamängude kvalifikatsiooniturniir, kus Anneli Preimann püstitas 330 silmaga Eesti rekordi, edestades eelmist tipptulemust 6 silmaga.

See tulemus viis eestlanna 127 naise seas 13. kohale, Preimanni edestavad vaid laskurid, kellel on olümpiapääse juba olemas. Täna toimuvad MK-etapi individuaalsed matšid ja reedel OM-kvalifikatsiooniturniiri matšid.

Samuti võistlustules olev Reena Pärnat hoiab olümpiapileti jahtijate edetabelis hetkel üheksandat kohta.

Londoni olümpiale on sportvibu naiste klassis hetkeseisuga kvalifitseerunud 50 laskurit 32 riigist. Igal riigil on võimalik võtta kas 3 või 1 kohta – võistkondlik või individuaalne koht. Neljapäeval toimuvast viimasest võistkondlikust kvalifikatsioonist (3 tiimi saavad olümpiapileti) sõltub, mitu individuaalset kohta läheb selgitamisele reedesel individuaalsel turniiril. Kindlasti jagatakse sportvibu naiste klassis vähemalt viis pääset, tõenäoline on et see arv tõuseb kaheksani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles