Demong võitis, eestlaste parim oli Piho

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Demong
Bill Demong Foto: AFP / Scanpix

Liberecis jätkuvatel maailmameistrivõistlustel võitis kahevõistluse sprindi ameeriklane Bill Demong, eestlastest oli parim Kail Piho.

Võiduga heastas Demong oma eksimuse meeskonnavõistluses. Nimelt kaotas ta oma rinnanumbri ära ja ei saanud seetõttu hüppama minna, rikkudes sellega ameeriklaste kullalootused. Pärast selgus, et number oli mehel kombinesooni all.

Täna läks Demong 10 km murdmaarajale kaheksandana, startides 52 sekundit hiljem hüppevoorus võidutsenud prantslasest Jason Lamy Chappuis’st.

Demong võitis kuldmedali 12-sekundilise eduga sakslase Björn Kircheiseni ees, kolmanda koha sai Chappuis.

Eestlastest sõitis parima koha välja 51. sportlasena rajale pääsenud Kail Piho, kes lõpetas 40. positsioonil, kaotades liidrile 3.36.

Aldo Leetoja oli 49., Kaarel Nurmsalu 50. ja Karl-August Tiirmaa 52.

Eestlaste kommentaarid:

«Kahju on. Tegin hea hüppe, aga murdmaarajal sõitsin end kohe kinni kõvade vastaste vastu,» vangutas Tiirmaa pead ja lisas: «Kui tavaliselt oleme siin suutnud üle oma varju hüpata, siis seekord jäime varju alla napilt. Ei saa võistlusega rahule jääda.»

Eestlastest kõrgeima koha saanud Kail Piho nentis, et võistluse esimene pool läks ilmaolude tõttu nihu. «Pidin tornis hästi kaua ootama ja seetõttu ei suutnud enam hästi hüpata. Võistlustunne läks alla. Enne murdmaad saime ainult 15 minutit sooja teha, eks selle taha jäi ka ühtteist,» nentis Piho.

 Tulemused:
1. Bill Demong (USA) 23.36,6
2. Björn Kircheisen (Saksamaa) +12,8
3. Jason Lamy Chappuis (Prantsusmaa) +31,4
4. Janne Ryynänen (Soome) +49,0
5. Mangnus Moan (Norra) +55,1
6. Alessandro Pittin (Itaalia) +57,0
...
40. Kail Piho +3.36,0
49. Aldo Leetoja +5.15,2
50. Kaarel Nurmsalu +5.15,6
52. Karl-August Tiirmaa +5.38,9

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles