Deniss Karpak võitis Kieli MK etapi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak
Deniss Karpak Foto: Mark Lloyd

Purjetamise MK etapil, Kieler Woche regatil peeti Finn klassile täna medalisõit. Karpak alustas medalisõitu parimalt positsioonilt ning pidevalt võidukursil seilates tagas regati esikoha.

Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) läks medalisõitu kolmepunktise eduga austraallase Brendan Casey ees. Medalisõidus kehtivat topeltpunktisüsteemi arvestades tähendas see, et Karpak võis tänases sõidus üldvõidu kindlustamiseks finišeeruda vahetult Brendan Casey järel, kuid mitte temast tagapool, vahendab Eesti Jahtklubide Liit oma pressiteates.

Karpak alustas medalisõitu hästi ja oli esimeses pöördemärgis teisel kohal. Teise pöördemärgi juures läks Karpak liidriks ning hoidis kindlalt edu sõidu lõpuni. Medalisõidus tuli teiseks Alex Selivanov. Austraallane Brendan Casey ja ameeriklane Caleb Paine lõpetasid sõidu vastavalt kolmanda ja neljandana, säilitades sellega üldarvestuses teise ja kolmanda koha.

Karpak ütles peale tänast sõitu, et ta on oma sõiduga Kielis väga rahul. «Kielis oli üsna raske purjetada, kuna seljataga on pikk intensiivne treening- ja võistlusperiood. Siiski suutsin end hästi häälestada ja terve regati vältel keskendunud olla. Mul on hea meel, et suutsin siin võita ning kinnitada oma oskuste taset. Olen viimase aastaga purjetajana igas mõttes tugevamaks arenenud ja see annab hea tunde olümpiaregatiks valmistumisel,» ütles Deniss.

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool) lõpetas regati 13. ning Martti Kinkar (ROPK) 16. kohaga.

Maailma Karikasarja üldkokkuvõttes võitis ameeriklane Caleb Paine, Karpak oli kuues.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles