Tšehhi peatreener: läheme Portugali vastu kaitsva taktikaga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi peatreener Michal Bilek
Tšehhi peatreener Michal Bilek Foto: SCANPIX

Täna õhtul on jalgpalli EMil võimalus ühel meeskonnal teenida välja koht nelja parema hulgas, kui mõõtu võtavad Tšehhi ja Portugal. Tšehhi peatreener Michal Bilak lubab lähtuda kaitsest.

«Teame, et Porgualil on ohtlik ründeliin ja keskväli. Neil on mängijad nagu Nani, (Cristiano – toim) Ronaldo ja Helder Postiga. Arvestame sellega ja muudame oma taktika kaitsvamaks,» ütles Bilak Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) koduleheküljele antud intervjuus.

«Me ei saa nende vastu mängida nii, nagu Venemaa vastu mängisime. Jätsime neile ruumi ja nad karistasid selle kohe ära. Nani ja Ronaldo kasutavad oma võimalused ära, kui neil mängida laseme, aga me ei taha, et esimene mäng korduks.»

Bilek tõmbab isegi paralleele meeskonnaga, kes tuli 1996 aastal kontinendi meistriks: «Olukord on sarnane, me pole favoriidid. Portugalil on tugev meeskond ja individuaalselt head mängijad, aga kui teeme sellise esituse, nagu Poola või Kreeka vastu, on meil edasipääsuvõimalused olemas.»

Pärast kolmeväravalist kaotust venelastele on Tšehhi kahe mänguga lasknud lüüa endale ühe värava ning koht veerandfinaalis saavutatigi suuresti tänu kaitsetööle. Alagrupi viimases mängus suudeti hoida võõrustajad Poolast nulli peal ning teisel poolajal realiseerida üks vasturünnak. Bileki väljaütlemisi arvesse võttes võib tänane mäng tulla üsnagi sarnane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles