Rassistlikule jalgpallifännile määrati nelja-aastane keeld

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patrice Evra Liverpooli fännitribüüni ees.
Patrice Evra Liverpooli fännitribüüni ees. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliklubi Liverpooli fännav 58-aastane Philipp Gannon peab neli aastat jalgpallimängudelt eemale hoidma, kuna mõisteti süüdi Manchester Unitedi fännide ja meeskonna kapteni Patrice Evra rassistlikus mõnitamises.

Vahejuhtum leidis aset tänavu jaanuaris Inglismaa karikasarja 4. ringi mängu ajal Liverpooli ja Manchester Unitedi vahel. See oli kahe rivaalitseva klubi esimene kohtumine pärast seda, kui Liverpooli mängijale Luis Suarezile määrati Evra rassistliku solvamise eest kaheksamänguline võistluskeeld, vahendab The Guardian.

Mängu 23. minutil näitas telekaamera Liverpooli fänne ning teiste seas võis otse-eetris näha, kuidas Gannon tegi ahviliigutusi.

Klipp mehe rassistlikust käitumisest hakkas kiiresti internetis levima ning mitmed inimesed pöördusid politseisse, kuna neid häiris Gannoni seesugune käitumine.

Üks tunnistaja ütles kohtuistungil, et kuulis, kuidas Gannon ütles Evrale prantsuse keeles: «Tu es petit noir homme merde» («Sa oled üks kuradi väike must mees»).

Lisaks karjus Gannon kogu matši jooksul solvanguid Manchester Unitedi fännisektori suunas ja mõnitas ka mängu jälginud puuetega inimesi.

Kohus mõistis Gannoni süüdi inimeste solvamises ja rassistlikus mõnitamises. Karistusena ei saa ta neli aastat käia ühelgi Liverpooli ega Inglismaa koondise mängul, lisaks peab ta mängupäevadel neli tundi enne ja neli tundi pärast matši Liverpooli kesklinnast eemale hoidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles