Läheb kalliks: Venemaa sai juba kolmandat korda fännide pärast karistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selliste mütside kandmise eest UEFA Venemaale karistusi ei jaga, küll aga muude ebasobivate tegevuste eest.
Selliste mütside kandmise eest UEFA Venemaale karistusi ei jaga, küll aga muude ebasobivate tegevuste eest. Foto: SCANPIX

Venemaa jalgpalliliidule määrati käesoleval EMil juba kolmandat korda trahv, sest pärast viimast alagrupikohtumist Kreekaga süütasid fännid tribüünidel tõrvikuid ja loopisid neid platsile ning demonstreerisid sobimatuid loosungeid.

Euroopa jalgpalliliit UEFA karistas Venemaad 35 000 euro suuruse trahviga. Pärast mängu Poolaga said venelased samasuguste rikkumiste eest 30 000 eurot trahvi, lisaks jooksis tolles mängus ka üks Venemaa poolehoidja väljakule. Avamängu järel läks aga umbes 30 Venemaa fänni staadioni ümbruses poolakatega kaklema ja selle eest trahviti sealset jalgpalliliitu koguni 120 000 euroga.

Lisaks ähvardas UEFA pärast avamängu intsidente, et kui midagi sellist peaks veel juhtuma, võidakse Venemaalt järgmises EM-valiktsüklis kuus punkti ära võtta. Tingimisi karistus kehtib seega kolm ja pool aastat.

Rahaline karistus ähvardab ka Portugali jalgpalliliitu, sest neljapäevases veerandfinaalis Tšehhi vastu üritas üks Portugali poolehoidja väljakule joosta. UEFA lubas selles asjas otsuse langetada esmaspäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles