Chambers jääb EMi 100 m jooksust eemale, OM kahtluse all

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dwain Chambers
Dwain Chambers Foto: SCANPIX

Skandaalne Dwain Chambers ei mahu Suurbritannia kergejõustikuliidu EM koondise valikusse ning jääb Helsingis peetavast 100 m jooksust eemale.

Chambers võitis Suurbritannia katsevõistlused, kuid ei täitnud A-normi 10,18. Kergejõustikujuhid otsustasid, et EMi 100 m jooksus Chambers ei osale. Samas kaasati 34-aastane sprinter 4x100 m teatejooksu meeskonda, vahendab ESPN.

Helsingis peetavat võistlust nähti võimalusena, kus Chambers saaks täita olümpianormi veel enne pühapäeva, kui saabub normi täitmise tähtaeg.

Üsna hiljuti polnuks Chambersil võimalust olümpiale pääseda, kuna Suurbritannia alaliit rakendas poliitikat, et dopinguga patustanud sportlastele määrati eluaegne osaluskeeld olümpiamängudel. Spordi arbitraažikohtu otsuse tulemusena sellisest lähenemisest loobuti.

Suurbritannia saab olümpia individuaalses 100 m jooksus välja panna kolm sportlast. Oma koha võistlusel on seni kindlustanud vaid Adam Gemili. Teiseks tõenäoliseks osalejaks peetakse  James Dasaolu’t, kes on täitnud määratud normi ja kolmandaks katsevõistluste võitjat Chambersit. Siiski sõltub Chambersi osalus nüüd alajuhtide otsustest.

Sellel hooajal on Chambersist kiiremini jooksnud peale Gemili ja Daslou veel kolm britti.

EMile esindavad Suurbritanniat 100 m jooksus Harry Aikines-Aryeetey ja Mark Lewis-Francis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles