Iljuštšenko valmistus lahkunud treeneri plaanide järgi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Iljuštšenko
Anna Iljuštšenko Foto: Andres Haabu

Eesti parim naiskergejõustiklane Anna Iljuštšenko pühendus Helsingi EMiks valmistudes hoojooksu parandamisele. Milline on aga hüppevorm, ei osanud ta päev enne eelvõistlust täpselt ütelda.



«Viimati hüppasin trennis täis hooga nädal tagasi ja ma ei saa öelda, et need olid väga head sooritused,» tõdes ta. Samas ei üritanudki Iljuštšenko pürgida treeningutel maksimaalsete kõrgusteni. Viimasest täispingutusest on tal aga möödas juba kolm nädalat. 7. juunil ületas ta Oslo teemantliiga võistlusel 1.90. Samast kõrgusest sai ta jagu ka oma hooaja avavõistlusel Tartus.

«Ei saa öelda, et 1.90 alistub mulle igast asendist. Talvel oli sama seis – sain sellest kõrgusest pidevalt jagu, ent Istanbuli MMil ma seda ei suutnud,» meenutas Iljuštšenko. «Samas pole põhjust ka üleliia pabistada.»

Mai lõpus lahkus meie seast Iljuštšenko treener Martin Kutman. Pärast seda on neiu treeninud Gaspar Epro juhendamisel. «Need kingad, kuhu pidin astuma, olid ikka päris suured,» tunnistas Epro. «Juhindun oma töös Martini ideedest – usun, et oma tõekspidamistes olen 80 protsenti Martin. Töötasin ja harjutasin tema juures juba varem.»

EMi eel tegutsesid Iljuštšenko ja Epro lähtudes Kutmani varasematest treeningplaanidest, vahepeal viibiti treeninglaagris Käärikul. Seal sai igapäevaselt ortodondina töötav Iljuštšenko kaks korda päevas harjutada. «Tunne oli teistsugune, kui aasta tagasi … jõudu oli rohkem,» märkis sportlane.

Helsingis peab Iljuštšenko esmatähtsaks pääsu lõppvõistlusele. Selleks tuleb tal ületada 1.92 või mahtuda 12 parema hulka.

Kuigi tiitlivõistlus toimub kodule lähedal, pole lähedased Iljuštšenkot tribüünil toetamas. «Nii on mul endal rahulikum,» selgitas ta. «Muidu hakkan nende pärast muretsema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles