Simon: naistennisistid ei vääri meestega võrdväärset auhinnaraha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gilles Simon
Gilles Simon Foto: SCANPIX

Meeste tennise maailma edetabelis 13. real paiknev prantslane Gilles Simon, kes äsja valiti Meeste Profitennise Liidu (ATP) mängijate nõukokku, avaldas, et tema arvates on ebaaus, et meestel ja naistel on võrdväärne auhinnaraha.

Suure slämmi turniiridest võrdsustas esimesena auhinnarahad US Open, tehes seda juba 1973. aastal. Neljast suurturniirist viimane oli Wimbledon, kus meeste ja naiste üksikmängu võitja on sama summa saanud alates 2007. aastast, vahendab New York Times.

«Minu arvates on meeste tennis praegu naiste tennisest eespool,» tunnistas Simon intervjuus Prantsusmaa raadiole France Info. «Näiteks Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel olid mehed väljakul poole kauem kui naised. Tihti räägitakse võrdsest palgast, aga spordis ei saa seda teha. Tennis on vist ainus ala, kus naised on meestega võrdsed, kui auhinnaraha silmas pidada. Aga vähemalt praegu on meeste tennis palju atraktiivsem kui naiste tennis.»

27-aastane prantslane tõi veel välja selle, et mehed peavad suure slämmi turniiridel igas mängus võitma kolm setti, aga naised tavapärased kaks setti. «Kas mulle langeb nüüd kaela feministide pahameel? Mind see ei huvita,» teatas ta.

Võrdne auhinnaraha on siiski vaid suure slämmi turniiridel ja veel mõnel turniiril, kuid üldiselt ülejäänud turniiridel ei saa veel võrdsusest rääkida, mehed teenivad palju kopsakamaid summasid kui naised.

Intervjuus Prantsusmaa spordilehele L’Equipe teatas Simon veel, et pole rahul ka sellega, et Rooma turniiri korraldajad otsustasid meeste ja naiste turniiri ühele ajale panna, varasemalt toimusid need eri nädalatel.

«Aasta tagasi oli naiste finaalil umbes 20 pealtvaatajat, selles osas nad nüüd võitsid. Aga kui tahtsid seal harjutama minna, ei saanud seda teha, sest kõik väljakud olid kinni,» kurjustas Simon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles