Portugali koondis kardab, et kohtunik on hispaanlaste poolt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi jalgpallikohtunik Cüneyt Çakir
Türgi jalgpallikohtunik Cüneyt Çakir Foto: SCANPIX

Täna leiab Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel aset esimene poolfinaal, kus kohtuvad Hispaania ja Portugal.

Portugali meeskond ei ole rahul kohtunikuks määratud türklasega, kirjutab Expressen.

Selle mängu kohtumisel on peakohtunikuks 35-aastane Türgi jalgpallikohtunik Cüneyt Çakir.

Portugallased ei ole unustanud Euroopa Jalgpalliliidu juhi Michel Platini sõnu, et tema unelmate finaalis kohtuvad Saksamaa ja Hispaania.

Portugali meeskond kardab, et türklane võib Hispaania koondisele nii-öelda rohelise tule anda ja mängu ebaõiglaselt hispaanlastele soodsamaks teha.

Portugallaste konspiratsiooniteooriatele on andnud tuult tiibadesse ka see, et EMil langetab kohtunike määramise suhtes otsuseid hispaanlane Angel Maria Villar, kes on ka UEFA ja FIFA kohtunike määramise komitee juht. Samuti on Villar Hispaania jalgpalliliidu juht.

Eilsel pressikonverentsil küsiti Portugali meeskonna peatreenerilt Paulo Bentolt, mida ta arvab EMI poolfinaale vilistama valitud kohtunikest. Ta jäi oma vastuses diplomaatiliseks.

«UEFA on valinud kohtunikud, kes on parimad. Loodan, et nad on tasemel,» sõnas Portugali peatreener.

Portugali ajakirjaniku Juan Carlos Freitase sõnul ei ole Portugali koondise mängijad ja Bento rahul, et nende kohtumist Hispaaniaga valiti vilistama nimetatud türklane.

«Nad ei ole rahul ja Platini arvamus tegi asja veel hullemaks,» sõnas ajakirjanik.

Freitas meenutas ka 2000. aasta EMi, kui Portugal kohtus poolfinaalis Prantsusmaaga.

«Sel päeval, kui toimus Portugali ja Prantsusmaa vaheline poolfinaal, ütles UEFA juht Gerhard Aigner, et ta näeks finaalis hea meelega Hollandit ja Prantsusmaad. Mis juhtus? Prantsusmaa võitis poolfinaali viimasel hetkel löödud väravaga,» meenutas Freitas.

Portugali mängijad keerasid kaotuse tõttu nii-öelda vindi üle ja kolm mängijat said pikaajalise mängukeelu. Abel Xavier ei saanud platsile üheksa kuud, Nuno Gomea kaheksa kuud ning Portugali meeskonna peatreeneriks saanud Paulo Bento kuus kuud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles