Sven Kaldre lahkumine Saksamaale paneb Rapla valikute ette

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Kaldre
Sven Kaldre Foto: Peeter Langovits

Saksamaale korvpalli neljandasse ehk amatöörliigasse lahkunud Sven Kaldre otsus muutis Rapla peatreeneri Indrek Ruudu elu keeruliseks – meeskond peab otsustama, kas teha järgmisel hooajal samm kõrgemale või võtta vaheaasta.

«Ega asendamatuid mehi pole olemas ja loodus tühja kohta ei salli, keegi peab tema asemele tõusma. Kuid Eesti turgu arvestades on see mõistagi hoop,» sõnas Ruut. «Samas ma ei dramatiseeriks olukorda üle. Oleme Raplas alati olnud seda meelt, et meest kinni ei hoia, kui ta soovib välismaale lahkuda.»

Kaldre klubivalik tekitab Ruudus siiski teatud küsimusi. «Kõike näitab muidugi aeg, aga sportlikus mõttes on see minu jaoks küsimärk. Me mängime Raplaga Balti liigat, kus põhirivistusse kuuludes on mängijal väga hea väljund olemas. Kui tal muidugi läheb Saksamaal hästi ja ta jõuab sealt klubist kuskile edasi, on hästi,» hindas Ruut.

Kuna Rapla põhimeestest jääb pikaks ajaks platsi kõrvale ka rängalt põlve vigastanud Janar Soo, on Ruudul mõtlemisainet, kuidas järgmisel hooajal edasi minna. «Veel ei ole väga selgust, kõik selgub sellest, mis meie rahaline seis saab olema. Kui tahame suures mängus kaasa rääkida, tuleb meilgi minna seda teed, et võtta klubisse välismaalasi,» lausus Ruut. «Ma ei taha ühtegi Eesti liigas mängivat meest maha teha, aga ei näe mõtet tuua siia 25-28-aastasi mehi.»

Teise võimaluseni näeb Ruut vaheaasta võtmist ja noorte kasvatamist. «Võime teha kooliaasta, võtta uued Sood ja Kaldred, et olla ülejärgmisel aastal konkurentsis.» Ruudu hinnangul on kavas vaadata noortekoondiste mängijaid ning tagada, et kõigile jaguks piisavalt mänguaega. «Mulle endale pakuvad näiteks huvi Tiit Talumaa, Martin Jurtom, samuti Hendrik Ruut. Audenteses 1994. aasta poisse on, nüüd on vaja treenerite arusaamist, et tähtis pole enda ego.»

Ruut toob ka ühe negatiivse näite. «Ma ei taha kritiseerida, aga U20 koondises mängiv kahemeetrina Karl-Kristjan Vaap on nüüd Tartus kaks aastat pingil istunud. Sellist asja tahaks vältida – Raplas või Valgas saaksid poisid korralikult mänguminuteid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles