13 olümpiat kajastanud Lembitu Kuusele kingitakse olümpiatõrviku koopia

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembitu Kuuse tööpostil.
Lembitu Kuuse tööpostil. Foto: Priit Simson

Rahvusvaheline Spordiajakirjanike Liit (AIPS) ja Londoni olümpiatõrvikuid valmistanud Hiina firma Honav otsustasid tänavuse olümpia ajal austada sadat enim olümpiamänge kajastanud ajakirjanikku, kinkides neile olümpiatõrviku koopia, mida toodetakse vaid limiteeritud koguses.

Saja ajakirjaniku hulka mahtus ka üks eestlane – ETV reporter Lembitu Kuuse, kes on oma karjääri jooksul kajastanud 13 olümpiat (seitse suve- ja kuus taliolümpiat).

Tabeli tipus troonib koguni 23 olümpial käinud kanadalane Richard Garneau, 22 olümpia sündmusi on lugejatele vahendanud britid John Jackson ja David Miller ning šveitslane Peter A. Frei.

Ühtekokku on 27 ajakirjanikku kajastanud enam olümpiamänge kui Kuuse.

AIPSi president Gianni Merlo, kes ise on ajakirjanikuna töötanud 20 olümpial, selgitas, et idee n-ö olümpiaveterane austada algatas Londoni olümpia pressibüroo juht Jayne Pearce, kes tegi ettepaneku teha kingitus Saksamaa ajakirjanikule Gustav Schwenkile, kes on olümpiamänge kajastanud alates 1952. aasta Helsingi olümpiast ning tänavune on tema karjääri 15. olümpia.

Kui aga Merlo Honaviga vestles, küsisid firma bossid temalt, miks piirduda vaid ühe mehega. «Ja niimoodi sündiski idee kinkida väärtuslik olümpiatõrviku koopia sajale ajakirjanikule, kes on pikka aega olümpiamänge kajastanud,» sõnas Merlo.

Vaata täispikka nimekirja auhinnasaajatest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles