Saksamaa koondise riietusruumis voolasid pisarad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa koondise võitudejada sai EMi poolfinaalis otsa.
Saksamaa koondise võitudejada sai EMi poolfinaalis otsa. Foto: SCANPIX

Jalgpalli EMi poolfinaalis 1:2 Itaaliale kaotanud Saksamaa koondise peatreener Joachim Löw tunnistas, et pärast mängu voolasid meeskonna riietusruumis pisarad.

«Seal on praegu hiirvaikne. Keegi ei räägi sõnagi ja mitu meest nutab,» lausus Löw mängu järel ajakirjanike ette ilmudes. «Pärast esimest ja igati välditavat väravat kadus platsil organiseeritus ning siis tuli veel teinegi värav. Tegime vigu ja maksime nende eest kallilt. Teisel poolajal näitasime hingestatust ja aina surusime, kuid palli väravasse ei saanud,» lausus Löw.

Treener oli ka sunnitud oma valikuid kaitsma – algkoosseisu nimetatud Mario Gomez ja Lukas Podolski vahetati kehva mängu järel poolajal välja. Samuti jäi kahvatuks vasakul äärel alustanud Toni Kroos. «Tagantjärgi on hea öelda, et võinuksin midagi teisiti teha. Tahtsin keskvälja tugevdada ning Andrea Pirlo ja Riccardo Montolivo tegutsemist piirata, seetõttu panin Toni mängu,» selgitas Löw.

«Gomez on löönud kolm väravat ja treeningutel end heast küljest näidanud. Lukas tegutses samuti trennis hästi. Esimesed kaks mängu võitsime ju nii, et nemad olid koosseisus. Teiseks poolajaks pidin juba suuri riske võtma. Tegime kokkuvõttes ikkagi hea turniiri, sest võitsime ju neli mängu ja kaotasime ühe,» lausus Löw.

Saksamaa koondis on nüüd jõudnud neljal viimasel suurvõistlusel vähemalt poolfinaali, lõpetades viimased kaks MMi pronksiga ja mängides neli aastat tagasi EMi finaalis. Ehkki võit jääb ka seekord tulemata, jätkatakse ilmselt Löwi käe all, kelle leping kehtib 2014. aastal Brasiilias toimuva MM-finaalturniiri lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles