ÜLLATUS: Bolt kaotas kindlalt kodusele konkurendile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt
Usain Bolt Foto: SCANPIX

Jamaica kergejõustiku olümpia katsevõistlustel võidutses 100 m jooksus Yohan Blake ajaga 9,75, Bolt tuli hõbedale ajaga 9,86 ning kolmanda kohaga lõpetas Asafa Powell, kelle aeg oli 9,88.

Kõik kolm sprinterit kindlustasid sellega endale koha Londoni olümpiamängudel, vahendab BBC.

Blake’ist sai selle tulemusega maailma läbiaegade neljas mees. Temast on kiiremini jooksnud vaid Bolt (9,58), Tyson Gay (9,69) ja Powell (9,72).

Blake jäi ise võistlust kommenteerides tagasihoidlikuks: «Ma ei tunne pinget, kõik on hästi. Mul oli lihtsalt õnne. Lähen nüüd olümpiale vastu Jamaica meistrina.»

22-aastane sprinter parandas isiklikku rekordit seitsme sajandikuga – enne kõnealust jooksu oli valitseva maailmameistri isiklik rekord 9,82.

Ühtlasi tõusis Blake ka maailma hooaja edetabelijuhiks, edestades kaasmaalast Bolti ühe sajandikuga.

Naiste 100 m jooksus püstitas Shelly-Ann Fraser-Pryce uueks Jamaica rekordiks 10,70. Ühtlasi on tegemist ka maailma hooaja tippmargiga, varasemat tippmarki edestas Fraser-Pryce enam kui kümnendikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles