52-aastane Merlene Ottey jooksis EMil teatenaiskonnas

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merlene Ottey
Merlene Ottey Foto: Reuters / Scanpix

52-aastane kergejõustikulegend Merlene Ottey ei taha kuidagi tippspordist lahkuda, vaid leidis motivatsiooni osaleda kergejõustiku EMil Helsingis.

Ottey kuulus Sloveenia teatenaiskonda, mis sai eeljooksus aja 44,28 ja jäi finaalist välja. Ottey jooksis viimast vahetust.

Jamaica värvides olümpiamängudelt kolm hõbedat ja kuus pronksi ning maailmameistrivõistlustelt kolm kulda, neli hõbedat ja seitse pronksi võitnud Ottey esindab Sloveeniat alates 2002. aastast. Oma esimese tiitlivõistluste medali teenis ta juba 1980. aastal Moskva olümpiamängudel.    

Samas jooksus Prantsusmaa ankrunaiseks olnud Christine Arron on aga oma 38 eluaastaga Ottey kõrval alles päris noor neiu. Tiitlivõistlustel samuti rohkelt medaleid korjanud Arronil on võimalik Helsingis oma kogu täiendada, kuna Prantsusmaa naiskond jõudis kolmanda tulemusega finaali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles