Ebaõiglus Girol: Treier kukkus ja diskvalifitseeriti

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier on valitsev Eesti meister nii tempo- kui ka grupisõidus.
Grete Treier on valitsev Eesti meister nii tempo- kui ka grupisõidus. Foto: SCANPIX

Eile algas Itaalias Giro d’Italia velotuur, mille stardis oli ainsa Eesti esindajana Grete Treier. Kahjuks rõõmu ja kordaminekuid see võistlus ei toonud . Eestlanna kukkus ning nagu sellest veel vähe oleks - kõige tipuks ta ka diskvalifitseeriti.

«139 kilomeetri pikkuse esimese etapi umbes 90. kilomeetril ma kukkusin. Kohe tuldi autoga kõrvale, aga ma ei saanud kohe arugi, kust mul valutab. Nägin, et ratas oli 15 meetrit eemal, tõusin püsti ja tundus, et võin edasi sõita. Siis tulid juba mehanikud ja andsid mulle uue ratta,» kirjeldas Treier Postimehele õudusunenäo algust.

«Kui juba sõitsin, tulid mehhanikud autoga kõrvale ja tahtsid külmaspreid mulle selja peale lasta. Ma ise ei mäleta, kas võtsin autost kinni või lükkasid mind. Valu oli suur ja ma täpselt ei mäleta.»

Peale spreiga valu leevendamist sõitis Treier edasi ja püüdis grupi kinni. Siis aga saabus täielik üllatus – Eesti ratturile sõideti mootorrattaga järele ja kästi tal ilmuda kohtuniku ette. Naisterahvast kohtunik teatas, et ta diskvalifitseeritakse kõrvalise abi kasutamise eest.

«See oli täielik šokk, tavaliselt pigistatakse kukkumise puhul silm kinni. Mägistel etappidel lohistatakse mootorrataste järel sprintereid lausa tõusudest üles, et nad järgmisel päeval teravama jalaga oleks, aga mind diskvalifitseeriti sellise asja eest. Kõik, kellega pärast rääkisin, olid minu poolel.»

Kui kohtunik käskis sõidu katkestada, siis tiimi bossil oli otse vastupidine käsk – katkestada ei tohi mitte mingil juhul. Nii sõitis Treier taotluslikult viimasel kohal üle finišijoone, aga kuna kohtunik jäi oma otsusele kindlaks, tuli tuur lõppenuks lugeda. Laupäevaks oli Treier koos abikaasaga juba Tallinnasse jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles