Jaroslava Švedova tegi Wimbledonis ajalugu

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslava Švedova.
Jaroslava Švedova. Foto: SCANPIX

Vabapääsmega Wimb­ledoni suurel slämmil põhiturniirile saanud Jaroslava Švedova (pildil) tegi ajalugu, olles profiajastu esimene naistennisist, kes võitnud seti punktigi kaotamata.



Kasahstani esindav Švedova (WTA 65.) alistas 57 minutiga 6:0, 6:4 maailma edetabelis 10. real paikneva itaallanna Sara Errani, kes mäletatavasti mängis tänavuste Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste finaalis.

Seejuures väärib enim tähelepanu mängu avasett – Švedova võitis selle kõigest 15 minutiga, kaotamata punktigi ehk võites 24 punkti järjest. 44 aastat kestnud profiajastul pole varem ükski naistennisist seda suutnud, seejuures oli just Švedova ise sellele kõige lähemal, kui võitis 2006. aastal ameeriklanna Amy Frazieri vastu esimeses setis 23 punkti järjest, kuid kaotas lõpuks matši 6:1, 0:6, 0:6.

Teadaolevalt on varem n-ö kuldse setiga hakkama saanud üldse vaid üks mees – kui Bill Scanlon 1985. aastal alistas Delray Beachi turniiril 6:2, 6:0 brasiillase Marcos Hocevari.

«Kaotasin seti punktigi võitmata, uskumatu! Tema vastu oli võimatu mängida,» tõdes Errani. «Seejuures ma ei mänginud enda arvates kehvasti.»

Švedova tunnistas, et ta ise ei mõistnudki, millega hakkama sai, kuni treener talle seda ütles. «Mul polnud aimugi, mängisin lihtsalt punkti korraga,» avaldas tänavu Prantsusmaa lahtistel tiitlikaitsja Na Li alistanud ja veerandfinaali jõudnud Švedova.

Täna läheb Švedova vastamisi karjääri jooksul 13 suure slämmi turniiri võitnud endise esireketi Serena Williamsiga, kes alistas 3. ringis 6:7 (5), 6:2, 9:7 25. asetatud Jie Zhengi. «Loodetavasti suudan setis vähemalt ühe punkti võita,» kommenteeris Williams naljatledes eesseisvat mängu. «See on mu peamine eesmärk.»

Meeste turniiril pidasid pika lahingu 16. asetatud Marin Cilic ja Sam Querrey, viis ja pool tundi kestnud matši võitis Cilic 7:6 (6), 6:4, 6:7 (2), 6:7 (3), 17:15. Sellest pikem on Wimb­ledonis olnud vaid üks mäng – 2010. aastal kulus John Isneril 11 tundi ja viis minutit, et kolme päeva peale veninud kohtumises alistada Nicolas Mahut, viimase seti võitis ta 70:68.

Laupäeval tehti algust ka noorteturniiriga, 11. asetatud Anett Kontaveit sai raske 4:6, 6:3, 6:1 võidu brasiillanna Beatriz Haddad Maia üle. Järgmisena läheb noorte maailma edetabelis 12. kohal paiknev Kontaveit vastamisi belglanna Elise Mertensiga (33.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles