Gerd Kanter jäädvustati kuldplaadile

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter EMi hõbemedaliga.
Gerd Kanter EMi hõbemedaliga. Foto: Liis Treimann

Kergejõustiku EMilt Eestile ainsa medali toonud kettaheitja Gerd Kanteri auks vermiti piiratud tiraažiga kullast kollektsioneerimisplaat, mille müügitulust toetatakse noori sportlasi.

Kollektsioneerimismeenetele spetsialiseeruv Eesti Mündiäri andis välja Eesti edukaimale kettaheitjale Gerd Kanterile pühendatud kuldplaadi, mida on vermitud ainult 1000 eksemplari. Eesti Mündiäri juhataja Monica Kitsingi sõnul on Gerd Kanterile pühendatud meeneplaat tunnustuseks sportlase suurepäraste saavutuste eest, kirjutab Eesti Mündiäri oma pressiteates.

«Gerd Kanter on tuntud oma meelekindluse poolest ja on paljudele noortele sportlastele innustuseks ja suureks eeskujuks. Tahame kuldse meeneplaadi väljalaskmisega avaldada Gerdile au, soovida talle edu tulevastel olümpiamängudel ning ühtlasi toetada ka tulevasi olümpiavõitjaid,» lisas Kitsing.

Eesti Mündiäri suunab osa kuldplaadi müügist saadud tuludest noorte sportlaste preemiafondi, mida annab iga aasta välja Evelin Ilves.

«See tähendab, et soetades Gerd Kanterile pühendatud kuldplaadi, saab igaüks toetada Eesti noori sportlasi,» lisas Monica Kitsing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles