Brittide medalilootus kergejõustikus võib olümpialt eemale jääda

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idowu Daegu MMil.
Idowu Daegu MMil. Foto: SCANPIX

Suurbritannia kolmikhüppaja Phillips Idowu võib vigastuse tõttu kodusest olümpiast eemale jääda.

Idowu arvati küll olümpiakoondisesse, kuid tema osalemine on siiki lahtine, vahendab ESPN.

Suurbritannia Kergejõustikuliidu juht Charles van Commenee ütles, et Idowu kannatab salapärase vigastuse all, mis võib ta olümpiamängudest eemale jätta.

Nii maailma, kui ka Euroopa meistriks kroonitud Idowu on üks Suurbritannia kergejõustikukoondise suurimaid lootusi. Eelmisel aastal peetud kergejõustiku MMil Daegus teenis Idowu hõbemedali.

Sel hooajal pole Idowu võistelnud pärast 2. juulil Oregonis peetud võistlust, mille käigus ta ebaharilikult maandudes jalga vigastas. Idowu jättis vahele Suurbritannia kergejõustiku olümpia katsevõistlused ning samuti pole teda stardis 6. juulil peetaval Pariisi Teemantliiga etapil.

Selline olukord on kergejõustikujuhi van Commenee muretsema pannud: «Meil pole mingit garantiid. Sportlane on vigastatud, või vähemalt nii on meile räägitud. Kahjuks me ei saa öelda, kas ta võistleb.»

Samas ei kahtle van Commenee selles, kas Idowu koondisesse arvamine oli õige käik.

«Ta (Idowu – toim) on endine maailmameister ja eelmisel aastal võitis MMil hõbeda, ta on ennast piisavalt tõestanud. Tema kaasamine ei jäta ühtegi teist sprtlast välja, seega polnud seda otsust raske langetada.»

Käimasoleval hooajal hoiab Idowu maailma edetabelis 10. kohta tulemusega 17.31.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles