Jalgadeta jooksja osaleb olümpial kahel alal

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius võistlemas Ostravas.
Oscar Pistorius võistlemas Ostravas. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariiki esindav jooksja Oscar Pistorius, kelle jalad on altpoolt põlve amputeeritud, kinnitati LAV-i kergejõustikukoondisesse Londoni olümpiaks lisaks 400 m jooksule ka 4x400 m teatejooksus.

«Täna on üks uhkemaid päevi minu elus. Olla valitud esindama Lõuna-Aafrika Vabariiki Londoni olümpiamängude 400 m individuaal- ja teatejooksus on tõeline au ning ma olen väga rahul, et aastatepikkune töö, keskendumine ja ohverdused on ennast ära tasunud,» ütles Pistorius The Guardianile antud intervjuus.

Tema valiku juures kahele alale tekitas segadust fakt, et käimasoleval aastal on ta olümpianormi 45,30 sekundit täitnud vaid ühe korra. Viimase 12 kuu jooksul on ta sellest normist kiiremini jooksnud aga kahel korral ning see on piisav, et osaleda olümpial ka teatemeeskonna koosseisus.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit keelas 2008. aasta jaanuaris Pistoriusel tervete konkurentidega võistlemise, kuna pidas tema süsinikust tugesid ebaausaks eeliseks. Kaks kuud hiljem tühistas Spordi arbitraažikohus selle otsuse ning seega saab Pistorius tiitlivõistlustel osaleda.

Pärast Londoni olümpiat osaleb Pistorius ka Londoni paraolümpial, kus tal on kaitsta kolm kulda. Pekingis võitis ta 100 m, 200 m ja 400 m jooksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles