LÄBIMURRE: jalgpallijuhid ütlesid tehnoloogiale «jah»

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter
FIFA president Sepp Blatter Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu Nõukogu (IFAB) otsustas, et väravajoone tehnoloogiad on kasutuselevõtmiseks küpsed.

Hawk-eye ja GoalRef tehnoloogiad on IFAB meelest neile seotud kriteeriumid täitnud ning seega on valmis kasutuselevõtuks. Tehnoloogia võetakse kasutusele aasta lõpus toimuval Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) klubide MMil ning kui tehnoloogia rakendamine on edukas, kasutatakse seda ka 2013. aasta Konföderatsioonide karikaturniiril ning aasta hiljem Brasiilias toimuval jalgpalli MMil, vahendab BBC.

Väravajoone tehnoloogia kasutuselevõtust on huvitatud ka üks tugevamaid jalgpalliliigasid – Inglise Premier League. Liiga juhid ütlesid peale otsust, et nad on huvitatud tehnoloogia kasutuselevõtust nii kiiresti kui võimalik. Inglismaa Jalgpalliliidu (FA) peasekretär ütles, et tehnoloogia võidakse kasutusele võtta juba detsembris.

FIFA avalduses öeldi samas, et väravajoone tehnoloogia jääb ainsaks uuenduseks ning teiste otsuste juures vilemehed lähitulevikus tehnoloogiale lootma jääda ei saa.

Chelsea peatreener Roberto Di Matteo on nõukogu otsusega rahul: «Mõistan selle tehnoloogia vajalikkust. Igal suurturniiril näeme olulisi hetki, kui ei suudeta teha õigeid otsuseid olukordades, kus tehnika võiks kohtunikke aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles